Hollywood’dan efsanevi dans sahneleri!

0

Hollywood’dan efsanevi dans sahneleri!

Bugün sizlere Hollywood filmlerinin efsanevi dans sahnelerinden bahsedeceğim. Benimle beraber Hollywood’da büyülü bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

İlk filmimiz Sing’in In The Rain 1952 yapımı olan Amerikan müzikal komedi filminin

başrollerinde Gene Kelly, Donald O’Connor ve Debbie Reynolds yer almıştır.Türkiye’de 1954 yılının Haziran ayında gösterime girmiştir. Filmin yönetmenliğini Gene Kelly ve Stanley Dohen birlikte yapmışlardır.

Gene Kelly’nin adeta yağmur damlalarıyla dans ettiği sahne sinema tarihinin büyülü dans sahnelerinden biridir. İnsanın yağmur altında dans edesi gelir adeta. Yağmur altında şarkı söyleyip dans etmek ne kadar eğlenceli olsa gerek diye düşünmüyor değil insan.Hollywood’un büyülü müzikal dünyasındaki filmler adeta müthiş bir keyif verir sinema seyircisine Filmdeki dans sahnelerinin kareografisini de Gene Kelly kendisi hazırlamıştır. Dans ettiği sahnedeki “Sing’in In The Rain”adlı şarkıyı da Gene Kelly kendisi seslendirmiştir.

Diğer bir filmimiz ise 1992 yılı yapımı Scent Of Woman(Kadın Kokusu) başrollerinde Al Pacino, Chris O’Donnell, Gabrielle Anwar, Philip Seymour Hofmann yer aldığı filmin yönetmenliğini Martin Brest yapmıştır. Al Pacino Kadın Kokusu filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu Oscar’ını

kazanmıştır. Bu filmdeki dans sahnesindee Al Pacino ve Gabrielle Anwar sinema seyircisine Por Uno Cabeza adlı eser eşliğinde bir tango resitali sunmuştur. Al Pacino oynadığı rol için 6 ay görme engelliler okulunda yaşamış rolüne bu şekilde hazırlanmıştır. Filmin çekimlerinde aynı devamlı  noktaya bakmaktan dolayı gözleri hasar görmüş; ve bir süre gözlükle dolaşmak zorunda kalmıştır.

Dirty Dancing filmine geldi sıra 1988 yılı yapımı filmin başrol oyuncuları 15 Eylül 2009 tarihinde  hayatını kaybeden Patrick Swayze ve Jennifer Grey’dir. Filmin yönetmen koltuğunda EmileArdolino oturmuş; senaryosunu ise Eleanor Bergstein yazmıştır. Film 1988 yılında “Time Of My Life” adlı şarkıyla en iyi şarkı Oscar’ını kazanmıştır. Patrick Swayze ve Jennifer Grey bu şarkı eşliğinde müthiş bir dans performansı sergileyerek Hollywood’un efsanevi dans sahneleri arasına girmiştir.

La La Land filmiyle kaldığımız yerden devam ediyoruz. 2016 yılı yapımı La La Land filminin başrollerinde Ryan Gosling ve Emma Stone yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Damien Chazelle yapmıştır. La La Land filmi…

En iyi kadın oyuncu Emma Stone

En iyi film müziği Justin Hurwitz

En iyi yönetmen Damien Chazell

En iyi görüntü yönetimi Linus Sandgren

En iyi yapım tasarımı

…Dallarında Oscar ödülünün sahibi oldu.

HOLLYWOOD TEPELERİNDEKİ DANS SAHNESİ…

Ryan Gosling ve Emma Stone’un dans ettikleri  sahnede ikilinin müthiş uyumu dikkat çekiyor. Ryan Gosling ve Emma Stone hünerlerini sergiledikleri sahnesinin çekimleri çok kısa zaman aralığında gerçekleşmiş. Sahnenin çekimleri için iki gün boyunca sadece 30 dakikası olan ekip,

bu kısa süre içinde oyuncuların üstün çabası ve yeteneği sayesinde 5 tekrar almayı başarmışlar. Filmde ise 4. tekrar kullanılmıştır.

Büyülü dans sahneleri arasındaki yolculuğumuza  Keşke 30 Olsam filmiyle kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yapım yılı 2004 olan filmin başrollerinde Jennifer Garner ve Mark Rufallo yer almaktadır. Filmin yönetmenliğini ise Gary Winick yapmıştır.

2004 YILI YAPIMI KEŞKE 30 OLSAM’DA THRILLER KOREOGRAFİSİ…

Jennifer Garner ve Mark Rufallo ile başlayıp kalabalık bir koreografiye dönüşen sahnede Michael Jackson’ın Thriller şarkı kullanılmıştır. Thriller şarkısının klibindeki aynı   oyuncular tarafından başarıyla gerçekleştirmişlerdir. Çok renkli olan ve Hollywood’un efsanevi sahneleri arasına giren bu dans sahnesi sinema severler tarafından keyifle izlenmiştir.

Hollywood’un efsanevi dans sahnelerinde Maske filmi var sırada başrollerinde Jim Carrey ve Cameron Diaz’ın yer aldığı filmin yapım yılı 1994’tür.Çizgi roman uyarlaması olan filmin yönetmenliğini Chuck Russell yapmıştır. Filmin senaryosu ise Michael Fallon ve Mark Verheiden yazmıştır. Filmin çekimlerinde kullanılan Milo adlı köpeğin cinsi ise Jack Russell Terrier’dir.

COCO BONGO’DA DANS BAŞKADIR…

Maske filmindeki dans sahnesinde Jim Carrey ve Cameron Diaz’ın Coco Bongo club’daki harika performansıyla sinema severleri kendilerine hayran bırakmıştır. Coco Bongo’yu bir anda hareketlendiren sahnede Hollywood filmlerindeki efsanevi dans sahnelerindeki yerini almıştır.

Ve Maske filmindeki başka bir dans sahnesinde sıra Jim Carrey’in kendisinin seslendirdiği

Cuban Pete adlı şarkı eşliğinde polisleri dans ettirdiği sahne de en iyi dans sahneleri arasında yerini almıştır.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 23 Ekim 2021

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here