📽️Osmanlı’nın II. Belgrad Kuşatması’nı konu alan yeni bir dizi geliyor: Rise of the Raven

0

📽️Osmanlı’nın II. Belgrad Kuşatması’nı konu alan yeni bir dizi geliyor: Rise of the Raven

Macaristan Ulusal Film Enstitüsü ve Beta Film tarafından finanse edilen dizinin yapımcılığını Serendipity Point Films, Twin Media, HG Media, MR Film ve Beta Film üstlendi.

Kuşatmayı Macarların açısından anlatan “Rise of the Raven” adlı dizi, Avrupa’nın en büyük dizi prodüksiyonlarından birisi olarak tanıtılıyor.

Macarlar adına kuşatmayı yöneten ve Osmanlı’nın başarısız olmasında büyük rolü olan Komutan Janos Hunyadi’yi (Gellért L. Kádár) merkezine koyan dizinin sezonu 10 bölümden oluşuyor.

Murathan Muslu (Sultan II. Murad) ve Ulaşcan Kutlu (Sultan II. Mehmed) dizide padişahları canlandırıyor. Ayrıca Serkan Çolak (Halil Paşa), Gábor Nagypál (Vlad), Kaan Abdullah (Sultan Murad’ın tercümanı), Vivien Rujder, László Mátray, Franciska Töröcsik, Balázs Csémy, Ernõ Fekete ve Balázs Medveczky gibi isimler de kadroda yer alıyor.

Balázs Lengyel’in showrunner olarak görev aldığı ve bir bölümünü yönettiği Rise of the Raven’ın  yönetmenleri arasında Avusturya’nın önde gelen yönetmenlerinden Oscar adayı ve Emmy ödüllü Robert Dornhelm’in yanı sıra Macar yönetmenler Orsi Nagypal ve Attila Szasz da yer alıyor. Dizinin senaryosunu ise Lengyel, George Mihalka, Balazs Lovas, Zsófia Ruttkay, Attila Veres ve dizinin dayandığı Rise of the Raven roman serisini yazan Ban Mor kaleme aldı.

Macaristan Ulusal Film Enstitüsü ve Beta Film tarafından finanse edilen dizinin yapımcılığını Serendipity Point Films, Twin Media, HG Media, MR Film ve Beta Film üstlendi. Diziyi, yapımcıların arasında yer alan Macaristan’ın TV2 Network kanalı ile Avusturya’nın kamu yayıncısı ORF yayınlayacak.