ALKOLLÜ ARAÇ KULLANDIĞI BELİRLENEN SÜRÜCÜ BERAAT ETTİ. ÇÜNKÜ VÜCUDU ALKOL ÜRETİYOR 

0

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANDIĞI BELİRLENEN SÜRÜCÜ BERAAT ETTİ. ÇÜNKÜ VÜCUDU ALKOL ÜRETİYOR 

Belçika’da, birden fazla kere kanında yüksek oranda alkol bulunduğu tespit edilen ve ehliyetine el konan erkek sürücü, karara itiraz ettiği mahkemede beraat etti.

Mahkemeye sunulan iki farklı raporda, 40 yaşındaki sürücünün, vücudun şekeri otomatik olarak alkole dönüştüren “Sarhoş Hasta Sendromu”ndan muzdarip olduğu belirtildi.

Söz konusu kişi ilk kez 2019 yılındaki bir trafik kontrolünde, alkollü çıkmış ancak içki içmediğini savunmuştu.

Polis tarafından ehliyetine el konan ve para cezası verilen sürücü, 2022 yılının Nisan ve Mayıs aylarında iki kez daha ‘alkollü araç kullanmaktan’ suçlu bulunmuştu.

Söz konusu kontrollerde, Belçikalı sürücünün kanında, yaklaşık 8 ila 14 kadeh arasında içkiye denk gelen, binde 2,09 promil alkole rastlanmıştı.

Sonuçta kişi, mahkemeye başvurmuştu. Mahkemenin atadığı 2 hekimin gözetiminde, davalı 24 saat şekerli yiyeceklerle beslendi, alkollü içecekler içmedi.

İnceleme sonucu, 40 yaşındaki sürücünün vücudunun, karbonhidratları büyük oranda alkole dönüştürdüğü belirlendi.  Mahkeme tarafından atanan üçüncü bir hekim de, incelemesinde aynı sonuçları elde etti.

Bunun üzerine mahkeme, Belçikalı sürücünün, varlığından haberdar olmadığı, öngöremediği, önleyemediği bir rahatsızlıktan muzdarip olduğunu belirterek, “mücbir sebep” gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Brugge Mahkemesi hakimi, sürücünün yorgunluk veya bilişsel sorunlar gibi herhangi bir alkol zehirlenmesi belirtisi yaşamadığını da vurguladı.

Bazı insanlarda bağırsaktaki olan mayalar ve bakteriler daha baskın olabiliyor. Bunun sonucu da, kişilerin aldıkları şeker, vücutta alkole dönüşüyor. Bu durum “Sarhoş Hasta Sendromu” olarak tanımlanıyor.

Normal bir insan vücudunda her zaman oldukça küçük miktarlarda alkol bulunduğunu vurgulayan uzmanlar ancak bunun binde 0,003’ü geçmediğini belirtiyorlar.