Yelkenler, 6. Rıxos Saılıng Cup için Göcek’te açıldı…

0

Yelkenler, 6. Rıxos Saılıng Cup için Göcek’te açıldı…

Rixos Sailing Cup 2021, 9 – 12 Kasım tarihleri arasında Rixos Premium Göcek’te “Dostluk Kazansın” sloganı ile yeniden yelken severlerle buluştu.

Geleneksel hale gelen organizasyona, 8 ülkeden 65 tekne ve 472 sporcu katıldı.

Dünyaca ünlü Göcek koylarında düzenlenen; Rixos Premium Göcek’in ev sahipliğindeki , “Rixos Sailing Cup 2021, yüksek katılımla yelken severlerin ilgi odağı oldu.

Etkinliğe, Türkiye, Almanya, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Hollanda, Fransa ve Kanada’dan 65 tekne ve 472 yarışçı katılım sağladı.

195 kadın yelken severin katıldığı yarışlarda, ünlü isimlerden Özlem Yıldız, Emre Kaya, Soner Arıca ve Türkiye’yi Formula pistlerinde başarı ile temsil eden genç sporcu Cem Bölükbaşı da yarıştı.

Göcek ve koylarını en iyi bilen ünlülerden olan ve denize olan tutkuları ile tanınan Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan etkinliğe özel konuk olarak katıldı.

Üç gün boyunca heyecan ve eğlence dolu mücadelelerin yaşandığı Rixos Sailing Cup’ta IRC 1 kategorisinin birincisi Courrier De Coeur isimli tekne ile Andrey Arbuzov ve ekibi olurken, IRC 2 kategorisinde Winds of Island isimli tekne ile Sebahattin Kutoğlu ve ekibi, IRC Charter kategorisinde Pandeia isimli tekne ile Larus Yachting takımı, Freshmen kategorisinde 4 Friends isimli tekne ile Peater Yacht takımı birinci oldu.
Rixos Sailing Cup’ta yarışlara bu sene, önemli bir yenilik olarak ilk kez Katamaran kategorisi eklendi ve 7 katamaran yarışlarda yer aldı. Katamaran kategorisinde, Lipari isimli tekne ile Kaş Sailing Team birinciliği aldı.

Kazananlara ödülleri, Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ tarafından verildi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here