İSRAİL ORDUSU GAZZE’DE GÜVENLİ BÖLGE İLAN ETTİĞİ YERLERİ BOMBALADI

0

İSRAİL ORDUSU GAZZE’DE GÜVENLİ BÖLGE İLAN ETTİĞİ YERLERİ BOMBALADI

İsrail Ordusu’nun Gazze’de açıkça güvenli bölge olarak belirlediği 7 yere hava saldırıları düzenlediği ve bu saldırılarda Filistinlilerin can verdiği bildirildi.

Amerikan yayın kuruluşu NBC’nin haberine göre, söz konusu saldırılar Aralık-Nisan arasında gerçekleştirildi.

NBC, Gazze’nin güneyindeki Refah kentine ve kuzeydeki El Mawasi’ye yapılan saldırıların kanlı sonuçlarının kanalın kameramanları tarafından görüntülenip belgelendiğini belirtti. Kuzey Gazze’deki El Mawasi adlı yer İsrail Ordusu tarafından güvenli bölge olarak belirlenmesinin ötesinde insani bölge ilan edilmişti. NBC, İsrail Ordusu’nun 2023 Aralık ayında yayınladığı çevrimiçi interaktif bir haritada tahliye bölgesi olarak belirlediği bölgeyi vuran her saldırının GPS koordinatlarının kayda geçirildiğini de bildirdi.

İsrail ordusu 18 Aralık’ta Refah’ın Tal El Sultan ve El Zuhur mahallelerinin yanı sıra büyük bir mülteci kampına ev sahipliği yapan El Şabura’yı güvenli ilan eden broşürler atmış ve bölge sakinlerine buralara gitmelerini duyurmuştu. NBC, o zamandan beri üç yerin de hava saldırılarıyla vurulduğunu tespit etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün program direktörü Sari Bashi, NBC’ye verdiği röportajda söz konusu. olayların münferit olmadığını söyledi.

Bashi, “İnsanlar İsrail hükümetinin gitmelerini söylediği yerlere kaçıyor. Ve oraya gittiklerinde öldürülüyorlar” diye konuştu.