PANDEMİ DÖNEMİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ FEDAKARLIKLARINI FOTOĞRAFLAMIŞTI GENÇ DİŞ HEKİMİ VEFAT ETTİ

0

PANDEMİ DÖNEMİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ FEDAKARLIKLARINI FOTOĞRAFLAMIŞTI GENÇ DİŞ HEKİMİ VEFAT ETTİ

Kovid 19 salgınının en şiddetli günlerinde bir yandan mesleğini icra ederken bir yandan da sağlık çalışanlarının mücadelelerini fotoğraflayan diş hekimi Binnur Gültekin beyin kanaması yüzünden hayatını kaybetti. Doktor Gültekin 46 yaşındaydı.

Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli Gültekin, iki hafta önce aniden fenalaşmış, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve yoğun bakımda tedavisi süren Gültekin kurtarılamadı.

Tek çocuk annesi Binnur Gültekin, Kütahya’daki sağlık çalışanlarının COVID-19 mücadelesini meslektaşı Efkan Oğur’la çektikleri 1000 kareyle ölümsüzleştirmişti.

Binnur Gültekin’in çektiği ve Masterfototim adlı internet sitesinde yayımlanan bu fotoğrafın altında şu ifadeler yer alıyor: 

En çok da yüreğimizde
Tortuları var yaşadıklarımızın.
Hem orada üstelik
Kimselerin asla göremeyeceği
En derin izler var…

PKütahya’da toprağa verilen Binnur Gültekin için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Koca mesajda “Sağlık çalışanlarımızın COVID-19’la mücadelesini yoğun bakım ünitelerinden filyasyonlara dek yüzlerce fotoğrafla belgeleyen arkadaşımız, Diş Hekimi Binnur Gültekin’i kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Binnur Hanım, mekânınız cennet olsun.” İfadelerini kullandı.