Fenerbahçe, Euroleague’de final şansını kaçırdı

0

THY Euroleague Final Four maçında Fenerbahçe Beko, Panathinaikos’a 73-57 yenildi.

Sarı lacivertli takım, Real Madrid – Olympiakos maçının kaybedeniyle üçüncülük maçı oynayacak.

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague Final Four’unda Ergin Ataman’ın başantrenörlüğünü yaptığı Yunan temsilcisi Panathinaikos ile karşı karşıya geldi. Almanya’nın Berlin şehrindeki Uber Arena’da oynanan maçı 73-57 kaybeden Fenerbahçe, Euroleague’de finale çıkma şansını kaçırdı.

Sarı lacivertli takım, bu akşam oynanacak olan Real Madrid – Olympiakos eşleşmesinin kaybedeni ile 26 Mayıs Pazar günü TSİ 18.00’de üçüncülük maçına çıkacak. Panathinaikos ise bu maçın kazananıyla aynı gün TSİ 21.00’de şampiyonluk müsabakası oynayacak.

PANATHINAIKOS 73 – 57 FENERBAHÇE BEKO

1. periyot: 22 – 13 (Panathinaikos lehine)
İlk yarı: 38 – 36 (Panathinaikos lehine)
3. periyot: 56 – 50  (Panathinaikos lehine)

THY EuroLeague’den maçı başlama saatiyle ilgili yapılan açıklamada “Taraftarların Uber Arena’ya girişinde yaşanan gecikmeler nedeniyle karşılaşma 10 dakikadan biraz daha uzun bir süre sonra başlayacak.” ifadelerine yer verildi.

EuroLeague yetkililerinin Alman polisinden onay gelene kadar maçı başlatmayacakları belirtildi. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından karşılaşma yaklaşık yarım saat gecikmeyle başladı.

Alman polisinin yoğun güvenlik önlemleri almasına karşın maç öncesinde taraftarlar arasında olaylar meydana geldi.

Türk ve Yunan taraftarların birbirlerine attıkları yabancı cisimler sebebiyle yaralananlar olurken, polis çok sayıda taraftarı gözaltına aldı.