İran Cumhurbaşkanı’nın Öldüğü Helikopter Kazasıyla İlgili İlk Rapor: “Saldırıya Dair Hiçbir İşaret Yok”

0

İran Cumhurbaşkanı’nın Öldüğü Helikopter Kazasıyla İlgili İlk Rapor: “Saldırıya Dair Hiçbir İşaret Yok”

İran Ordusu kaza müfettişlerinin hazırladığı ön rapora göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin öldüğü helikopter kazasında hava aracı düştükten sonra alev aldı ve yapılan incelemelerde helikopterin saldırıya uğradığına ilişkin hiçbir bulguya rastlanmadı. Ön raporda helikopterin rotasında herhangi ani değişik olmadığı da vurgulandı.

İran Genelkurmay Başkanlığı’nın ön raporla ilgili açıklaması, devlet televizyonunda okundu. Açıklamada kaza meydana gelmeden önce helikopterle kontrol kulesi arasındaki iletişimin herhangi şüpheli bir durum içermediği belirtildi. Açıklamaya göre, düşen helikopterle eşlik eden iki helikopter arasındaki son haberleşme olaydan 90 saniye önce gerçekleşti. 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin içinde bulunduğu helikopter, Azerbaycan-İran sınırında inşa edilen barajın açılış töreninden sonra Tebriz’e dönüşte dağlık kesimde sisli bir ortamda düşmüş, Reisi’nin yanısıra helikopterde bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan ve 6 kişi hayatını kaybetmişti.