İletişim Fakültesi mezunu Gazeteci Sevilay Yılman: “Bu sektör şu anda can çekişiyor. Kapatın bu iletişim fakültelerini”

0

İletişim Fakültesi mezunu Gazeteci Sevilay Yılman: “Bu sektör şu anda can çekişiyor. Kapatın bu iletişim fakültelerini”

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Ebru Baki’nin sunduğu Para Gündem programında, İletişim fakültelerinin sayıca fazla olduğunu belirtti.

Yılman, “Pıtırcık gibi dükkan altında fakülteler, üniversiteler… İletişim fakültesi için söylüyorum. Biz bu işi yapıyoruz. Buraya da genç arkadaşlar geliyor, karşılaşıyoruz. Etrafımda da var. Çok sayıda bana CV’ler de geliyor. Bu sektör şu anda can çekişiyor. Yazılı ve görüntülü medya can çekişiyor.” ifadelerini kullandı.

Yılman, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dijital medya başlarda yükseldi, ancak maddi gelir sağlama açısından insanın kendi ekonomisini idare edebilme açısından ümit veren bir sektör değil. O yüzden bu kadar iletişim fakültesinin olması, çocukların ‘Efendim ben gideceğim Kemal Öztürk gibi televizyonlarda konuşacağım, yazılar yazacağım, Ebru Baki gibi olacağım, Sevilay Yılman gibi…’ Yok öyle bir dünya. Bu çocukları aldatmayın, kandırmayın. Zaten biz can çekişiyoruz. Yeni gelen nesile bunu yapmayın. Kapatın bu iletişim fakültelerini.

İletişim fakülteleri her yerde. Bir de popüler ve göze hoş gelen bir meslek. Gençlerin ruhunu okşuyor ama yanlış yani. Bu gençlere yazık.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here