Haftanın Kitabı/GALATA EJDERHASI-Bilge Ozan KIRAN

0

Haftanın Kitabı

GALATA EJDERHASI/Bilge Ozan KIRAN

“Galata Ejderhası” kitabında bir Buz Ejdarhası’nın dev kanatları ve ihtişamlı görüntüsüyle Galata Kulesi’ne konması sonucu gelişen olaylar fantastik bir biçimde anlatılmaktadır.

KİTAP HAKKINDA…

“Bir sabah Galata Kulesi’ne dev bir buz ejderhası kondu! Sisler içinde açılıp kapanan mavi kanatları, ölümcül bir fırtına başlattı. Galata artık bir elmas kulesiydi. Boğaz donmuş, evler kar altında kalmıştı. Tüm şehir, ejderhanın korkunç kükreyişleri ve gölgesi altında soğuk, açlık ve salgınla boğuşuyordu.

Küçük, cesur bir kız ve kedisi dışında herkes ejderhanın ölümcül nefesinden kaçıyordu. Ela ve muzır kedisi Limon, buz ejderhasından korkmuyorlardı. Çünkü ateşten bile daha sıcak bir kalpleri vardı. Şehir için son umut ışığıydılar. Gizemli arkadaşları ile dev ejderhaya meydan okudular.

Ela, onu gördüğünde zihninde çok eski bir ses duydu. Buz ejderhasının sırrı neydi? Adalıların söylediği gibi dünyada gerçekten sihir var mıydı? Ela ve arkadaşları, dev ejderhayı durdurabilecek mi?

Galata Ejderhası, buzlu sulardan erguvan bulutların üstüne, gizemli yeraltı tünellerinden Galata Canavarı Bıçakçı Petri’ye; sihirli mantarlardan, konuşan hayvanlara; büyülü bir kış masalı…

Ela ve dostlarına katılın, sevgi, cesaret, empati ve umut üstüne kurulu; macera dolu fantastik bir dünyaya girin.”

BİLGE OZAN KIRAN KİMDİR?

“Bilge Ozan KIRAN, İstanbul’da doğdu. Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı’nı bitirdi. Öğretmenlik, editörlük, çevirmenlik ve tasarımcılık yaptı. “Gülbeyaz’ın Gözleri” adlı öyküsü, Kırt Kırt – altKitap 2019 Öykü Seçkisi’nde yer aldı. Bilge Ozan, Eskişehir’de yaşamakta ve başka dünyalardan hikâyeler anlatmaya devam etmektedir.”

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 27 Mart 2022

Diğer Kitaplar İçin Tıklayınız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here