HAYALLERİ ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA GERÇEKLEŞEN BİR GAZZELİ ÇOCUK

0

HAYALLERİ ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA GERÇEKLEŞEN BİR GAZZELİ ÇOCUK

Oğuz HAKSEVER

Arkasında capcanlı bir Gazze caddesi. İnsanın içindeki sevgi duygusunun hacmini genişleten yüzü ve kendine güvenli vücut diliyle ve konuşmasıyla bir çocuk Youtube’dan dünyaya sesleniyor.

Televizyoncuların deyişiyle kemik gibi bir video. Belli ki tripodla çekilmiş. İyi bir arka plan. Alan derinliği de yerli yerinde. Kameranın tepe mikrofonuyla değil bağlı mikrofonla kaydedilmiş kaliteli bir ses. Profesyonele yakın bir video. Ağustos 2022’de Youtube kanalına yüklediği videosunda

şöyle diyor: “Bu tanıtıcı bir videodur. Daha önceden yüklenmeliydi ama bugün yüklenebildi. Tamam arkadaşlar. Kendimi tanıtayım. Gazze’den bir Filistinliyim. 12 yaşındayım. Bu kanalın amacı 100,000 aboneye ulaşmak veya 500,000’e ya da 1 milyona. İnşallah desteklerinizle 10 milyona da ulaşırım.” Sözlerini Youtube jargonunda hoşçakalın anlamına gelen “peace out” diyerek bitiriyor. Barış olsun gibi bir deyim.

Awni, Gazze’de İsrail bombardımanı başladığında ilk ölen çocuklardan biri. 7 Ekim günü Hamas’ın saldırısının hemen ardından gerçekleşen İsrail bombardımanında akrabalarıyla birlikte oturduğu apartman bombalandı. Awni 15 yakınıyla birlikte can verdi.

Awni ve kardeşleri
Awni ve öğretmeni

Ağustos 2022’de oyun kanalına yüklediği videoda 1,000 civarında abonesi vardı.

Videosu bu haber yazıldığında 4 milyon 400 görüntüleme sayısına ulaşmış durumda. 1 milyon 490 bin abonesi var. Hikayesini öğrenen, sempatik bir mezar taşı gibi olan 44 saniyelik bu videoyu arıyor, buluyor, izliyor.

BBC’den Alice Cuddy’nin ve Muath Al Khatip’in haberi için yakınlarıyla, öğretmenleriyle röportajlar yapılmış. Sakin, yardımsever bir çocuk olarak biliniyor. Babası bilgisayar mühendisi. Babanın etkisi olsa gerek bilgisayar konusunda çok bilgili. Hatta “küçük öğretmenler” adlı bir projede yer alarak akranlarına bilgisayar dersleri vermiş.

HAYRANI OLDUĞU YOUTUBERI YIKAN MESAJLAR

Awni’nin Youtube kanalına yapılan on binlerce yorumda sık rastlanan bir düşünce var: “Keşke seni ölmeden önce bilseydim”…

Böyle düşünenlerden biri de Kuveytli youtuber AbuFlah… Youtube’da Awni’nin videosu ekrana geldiğinde sağ tarafta AbuFlah’ın ağlamaklı yüzüyle dikkat çekiyor. İzlendiğinde ise

önce Awni’nin videosunu seyrediyor.  Ardından AbuFlah önce dua ediyor “Yarab, umarım bana mesaj yollamamıştır. Umarım benimle temas kurmaya çalışmamıştır”. Sonra korka korka Awni’nin mesajlarında kendini arıyor ve yıkılıyor. Yerinden kalkıp kameradan uzaklaşıyor ve uzakta ağlıyor. Toparlanıp tekrar kamera karşısına oturduğunda mesajları okuyor.

“Sesin çok güzel”

“Hiçbir şey Filistin’deki kışla karşılaştırılamaz. Atmosfer efsanevidir. Salep içeriz. Çok güzeldir. Kömür ateşinde pişmiş kestane yeriz. Umarım Filistin’e gelirsin Çok sevgiler”

“Hiçbir şey imkansız değildir. Devam et efsane”

“Hep bizi utandırıyorsun”

“Sen bir efsane ve rol modelsin”

“Hayal ettiğim her şeyi temsil ediyorsun. Video yüklemeye devam etmeni istiyorum”

Yukarıdaki cümlelerin her birinin ardından AbuFlah’ın ağlaması var.

Olgun ve masum, pırıl pırıl, hayallerle umutlarla dolu bir çocuk olarak hayattayken pek farkedilmeyen Awni Gazze’de öldürülen masumiyetin sembolü artık.

Awni’nin kanalındaki yaygın mesajlardan biri de şu:

“O cennette şimdi. İnşaallah orada görüşürüz küçük kardeşim”