Dünyaca ünlü yıldızların gerçek isimleri

0

Dünyaca ünlü yıldızların gerçek isimleri.

Bu sefer de dünyaca ünlü yıldızların sahne isimlerinin nereden geldiği ve gerçek isimlerini konu alan yazımla karşınızdayım.

1.Lady Gaga

Gerçek ismi Stefani Joanne Angelina Germanotta olan Lady Gaga şu anki ismini Queen’in çok sevdiği şarkısı Radio Gaga adlı şarkıdan almaktadır. Radio Gaga şarkısını dinlerken Lady Gaga ismini benimseyen ünlü şarkıcı bu ismi benimsedikten sonra, arkadaşlarının kendisine “Gaga” diye hitap ettiğini söylemiştir.

2.Katy Perry

Gerçek adı Katheryn Elizabeth Hudson olan ünlü şarkıcı Katy Hudson ismini kullanarak bir albüm çıkardı.Daha sonra ise Kate Hudson ile karıştırılacağını düşünerek annesinin kızlık soyadı olan Perry’Yi kullanarak ismini Katy Perry olarak belirledi.

3.Emma Stone

Emma Stone’nun gerçek adı Emily Jean Stone’dur. Büyük bir Spice Girls hayranı olan Stone Emma Lee Bunton’ın adını almaya karar vermiştir.

4.Brad Pitt

Brad Pitt şu anki isminden pek farklı olmasa da ismini bir kısaltma biçiminde kullanmaktadır. Ünlü oyuncunu gerçek ismi William Bradley Pitt’dir.

5.Miley Cyrus

Ünlü şarkıcının ismini yasal olarak değiştirmeden ve dünya çapında ün kazanmadan önceki ismi Destiny Hope Cyrus’tu. Miley ismi Smiley kelimesinden gelişerek gelen bir isim olarak Miley Ray Cyrus şeklinde değiştirilmiştir.

6.Olivia Wilde

Olivia Wilde’ın gerçek adı Olivia Cockburn’dur. Ünlü oyuncu soyadını yazar Oscar Wilde’dan esinlenerek soyadını Wilde şeklinde değiştirerek, onu tanıdığımız Olivia Wilde şekline dönüşmüştür.

7.Pink

Ünlü şarkıcının gerçek adı Alecia Beth Moore’dur. Pink ismi ise arkadaşlarının onu başarılı yönetmen Quantin Tarantino’nun yönettiği Rezervuar Köpekleri filmindeki Mr Pink karakterine benzetmelerinden gelmektedir.

8.Nicolas Cage

Ünlü oyuncunun gerçek adı Nicolas Kim Coppola’dır. Nicolas Cage soyadını en sevdiği çizgi roman süper kahramanı Cage’e saygı göstermek için soyadı olarak seçmiştir.

9.Ariana Grande

Ünlü şarkıcının gerçek adı Ariana Grande Butera’dır.İsmi Felix The Cat çizgi filmindeki Prenses Oriana karakterinden esinlenerek seçilmiştir.

10.Lana Del Rey

Lizzy Grant ve May Jailer isimleriyle albüm çıkartan ünlü şarkıcı Lana Del Rey ismini egzotik çağrışımlarından dolayı kullandığını söylemiştir.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 18 Ekim 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here