“POSTPENTÜR”… Ali Rıza KANAÇ; Kişisel Resim Sergisi 28 Nisan’da İstanbul’da Yarın Açılıyor.

0

“POSTPENTÜR”… Ali Rıza KANAÇ; Kişisel Resim Sergisi 28 Nisan’da İstanbul’da Yarın Açılıyor.

“PostPentür geleneksel resmin plastik yaklaşımının aksine pek çok farklı türden organik in-organik malzemenin bir araya geldiği modern tekniklerle oluşturulan doku çalışmalarının bütününü temsil etmektedir. Bu sergi, sanatın sınırlarını genişleten ve izleyicileri yeni bir perspektife davet eden çalışmaları bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Geleneksel resim anlayışının ötesinde Postmodern, dünyanın karmaşıklığına ve çeşitliliğine dair yaratıcı bir yansıma sunar. Gerek plastik anlamda gerek konu bağlamında değerlendirilmesi gereken bu çeşitlilik resim sanatının geçmişinden ve kültürel imajlardan izler taşımaktadır.

Her bir çalışma resim sanatı tarihinin ilk örneklerinin görüldüğü mağa resimleri ve kültürel halı motiflerinin benzersiz karışımını yansıtırken, izleyiciye bu konuları geleneksel pentürün ötesinde bir yaklaşım ile aktarmaktadır. Post Pentür, resim sanatının sınırlarını aşmayı ve yeni bir pentür biçimi kazandırmayı hedefleyen cesur ve yenilikçi bir sergidir.”

27 Nisan – 10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Gala Galeri’de gerçekleşecek olan sergi 28 Nisan’dan itibaren her gün 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Ali Rıza KANAÇ

Dr. Öğr. Üyesi Ali Rıza KANAÇ

1989 Konya/Ereğli’de doğdu. İlköğretim ve Lise öğrenimini Konya’da tamamladı. 2007-2009 yılları arasında Ressam İbrahim Rızayev atölyesinde çalıştı. 2009 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne girdi. 2011-2012 eğitim döneminde İtalya, Accademia Albertina Delle Belle Arti Di Torino, Prof. Claudio Pieroni atölyesinde bir yıl burslu eğitim aldı. 2012 yılında ilk kişisel sergisini İtalya-Torino Amantes Gallery’de açtı. 2013 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. 2018 yılında Prof. Dr. Hüseyin Elmas danışmanlığında “Resimde Manipülasyon Bağlamında Mekân ve Figür” konulu tez ile yüksek lisans, 2021 yılında ise Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anabilim dalı, Resim dalında doktora eğitimini “Çağdaş Türk Resim Sanatında Melezleşmenin Plastiği” konulu tez ile tamamladı.