ALYANSI SAĞ ELDEN SOL ELE GEÇİRMENİN BEDELİ EN DÜŞÜK 500 BİN LİRA!

0

ALYANSI SAĞ ELDEN SOL ELE GEÇİRMENİN BEDELİ EN DÜŞÜK 500 BİN LİRA!

Evlenip yuva kurmanın bedeli 500 bin liradan başlıyor. Ayrıca nikahlarda ya da düğünlerde takılan takıların, verilen altınların ya da nakit paraların düğün maliyetini karşılayamadığı belirtildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, evliliklerin ekonomiye yansımasını değerlendirip ortalama düğün yapmanın maliyetini açıkladı.

Beyaz eşyadan oturma grubuna, düğün salonundan ziynet eşyalarına kadar yapılan harcamaların 500 bin liradan başladığını kaydeden Palandöken, “döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyona bağlı olarak tüm ürün ve hizmetlerde çok ciddi fiyat artışları var. Altının fiyatı da son 1 yılda yüzde 100’e yakın arttı” dedi.

Palandöken’e göre düğün salonu kiralarındaki astronomik artış, beyaz eşya ve elektronik eşyalardaki fiyat artışları hesaba katıldığında gençler işsizlik ve ekonomik nedenler yüzünden evliliği ertelemeye başladı.

Bendevi Palandöken, tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma imkanlarının sağlanmasını istedi.

Gençlerin dünya evine girmesi ve piyasaların canlanmasında düğünlerin önemli bir yeri olduğuna değinen Palandöken, geçen yılın TÜİK verilerine göre düğün sektörü piyasaya 300 milyar TL’lik ekonomik katkı sağladı.

TESK Başkanı, esnafın da yeni evleneceklere gerekli indirim ve kolaylıkları sağlaması gerektiğini belirtti.