2 yıldır yapılamayan Can Yücel Kültür Sanat Festivali 2 Haziran’da başlıyor

0

2 yıldır yapılamayan Can Yücel Kültür Sanat Festivali 2 Haziran’da başlıyor

Datça Kültür Sanat Dayanışması’nın (DKSD) öncülüğünde Datça Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DADADOSK) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Can Yücel Kültür Sanat Festivali”, bu yıl 2-3-4-5 Haziran’da düzenlenecek.

Pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan Festivalde, tüm etkinlikler ücretsiz olacak.

Datçalılar festivale davetli gelen müzisyenlerin, ressamların, şairlerin, edebiyatçıların dinleti, söyleşi ve sergilerinde kültür sanat dünyalarını zenginleştirirken, diğer yandan Datça’da yaşayan sanatçıların performanslarına da tanıklık edecek. Festivalin son gününde, önceki festivallerde olduğu gibi Hızırşah Piknik Alanı’nda çocuk etkinlikleri ve konserler düzenlenecek.

Festival bu yıl; Konser , Edebiyat Söyleşileri, Şiir Dinletileri, Plastik Sanatlar , Heykel , Fotoğraf , Yerel Tarih , Dans / Folklor , Tiyatro , Çocuk Doğa Sporları (Bisiklet, Yürüyüş) alanlarındaki etkinliklere sahne olacak.

Bu yılki festivalin amaçları tanıtım metninde şöyle açıklandı:

“Kültürel erozyona karşı durmak, Can Yücel’i ve temsil ettiği değerleri yaşatmak, sahip çıkmak, bilinir ve görünür kılmak, şiirini ve sanatını topluma ve gelecek kuşaklara aktarmak. Yöresel, ulusal ve uluslararası sanatçıları ve eserlerini izleyiciyi ile buluşturmak, Kültürel ve sanatsal değerlerimizi görünür kılmak, geliştirilmesine destek vermek. Sanata ve sanatçıya destek olmak. Genç sanatçıları teşvik etmek. Çağdaş bir kent kültürünün oluşumuna ve gelişimine katkı sağlamak. Toplumsal birlikteliği, dostluğu, kardeşliği pekiştirmek.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here