Heyecanla beklediğim kulüp dizisi…

0
Sinemanın Büyüsü
Heyecanla beklediğim kulüp dizisi…
Muhteşem oyuncu kadrosuyla heyecanla beklediğim Kulüp dizisi 5 Kasım`da Neflix`te yayında olacak. Fragmanı ilk izlediğimde aklıma ilk gelen Netflix`te ilk 10`a gireceği oldu. Muhteşem olarak nitelendirdiğim  oyuncu kadrosunda Gökçe Bahadır, Asude Kelebek, Barış Arduç, Fırat Tanış, Salih Bademci, Metin Akdülger yeralıyor. 1950`lerin İstanbul`unda geçen dizinin dekoru, aksesuarları, kostümleri, müzikleri, sanat yönetimi gerçekten müthiş olmuş. Fragmanı izlediğim kadarıyla dizinin mükemmel olduğunu söyleyebilirim.
Dizinin yaratıcıları Zeynep Günay Tan ve Seren Yüce aynı zamanda dizinin yönetmenliğini üstlenmiş. Zeynep Günay Tan daha önce Güz Yangını, Kaybolan Yıllar, Eşref Saati, Hayat Kavgam, Kurtlar Vadisi Pusu, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Kayıp, Benim Adım Gültepe, Muhteşem Yüzyıl Kösem(İlk bölüm), Arkadaşlar İyidir, Aziz dizilerini yönetmiştir.
Yönettiği dizilerden de tahmin ettiğim kadarıyla müthiş bir sinematografi Kulüp dizisinde bizleri bekliyor. Kulüp dizisinin konusuna gelince…
Eski bir mahkum olan Matilda, 1950 yılının en önemli gece kulüplerinden birinde çalışır. Matilda’nın kızı Raşel, o hapisten çıkana kadar varlığından bihaberdir. Kızı ile arasında güzel bir ilişki kurmaya çalışan Matilda, Raşel’i Pera’nın belalısı olan Fıstık İsmet’ten uzak tutmak için çabalar. Matilda aynı zamanda patronu olan Orhan, gece kulübü yöneticisi Çelebi ve sanatçı Selim’in egoları ile de mücadele etmeye çalışır. Kulübe ayak basmasıyla ortama farklı bir ruh katan Matilda, çalışanlar için cehennem olan kulübü bir yuva haline getirir.
Sizler için Kulüp dizisi yayınlamadan önce fragmanı izleyerek kısa bir inceleme yazısı yazmak istedim.
Şimdiden iyi seyirler.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 23 Ekim 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here