Instagram artık izleyicilerin DM yoluyla ortaya çıkarabileceği gizli bir Hikaye yayınlamanıza izin veriyor

0

Instagram artık izleyicilerin DM yoluyla ortaya çıkarabileceği gizli bir Hikaye yayınlamanıza izin veriyor

Şirket  yaptığı duyuruda , Instagram’ın kullanıcılara içerik paylaşma ve birbirleriyle etkileşim kurma konusunda daha yaratıcı yollar sunmak amacıyla Stories’e bir dizi yeni özellik eklediğini duyurdu. En önemlisi, sosyal ağ, takipçilerinizin size bir DM göndererek ortaya çıkarması için gizli bir Hikaye yayınlamanıza olanak tanıyan yeni bir “Açıklama” özelliği sunuyor.

Instagram ayrıca en sevdiğiniz şarkıları paylaşmanıza ve hikayeler aracılığıyla anılarınızı öne çıkarmanıza olanak tanıyan başka özellikleri de kullanıma sunuyor.

Yeni Gösterme özelliğine erişmek için Hikaye oluştururken çıkartmalar simgesine dokunmanız ve “Göster” seçeneğini seçmeniz gerekir. Oradan, bulanık hikayeniz hakkında bir ipucu yazmanız istenecek. Hikayenizi yayınladıktan sonra arkadaşlarınız yalnızca size DM göndermeleri durumunda Hikaye içeriğinizi görebileceklerdir

Bu özellik bir arkadaşınızla sohbet başlatmanın güzel bir yolu olsa da Reveal, içerik oluşturucuların Hikayeleriyle daha fazla etkileşime girmelerine olanak tanıyacağı için özellikle yararlıdır. Instagram, Hikayenizin ortaya çıkması için her DM’yi onaylamanıza gerek kalmayacağını, dolayısıyla içerik oluşturucuların binlerce DM alma konusunda endişelenmelerine gerek kalmayacağını belirtiyor.

Instagram ayrıca Hikayeler için kullanıcıların kendi ruh hallerine uygun bir şarkıyı paylaşmalarına olanak tanıyan ve aynı zamanda takipçilerini de bir şarkı paylaşmaya teşvik eden yeni bir “Müziğinizi Ekleyin” çıkartmasını da kullanıma sunuyor. Bu özellik , kullanıcıların diğer kullanıcıların Hikayelerine bir istemi veya belirli bir konuyu takip ederek kendi hikayeleriyle yanıt vermelerine olanak tanıyan  Instagram’ın “Kendininkini ekle” çıkartmasını temel alıyor.

Buna ek olarak, kullanıcılar, bir fotoğrafı, telefonlarını sallayarak görüntüleyebilecekleri sanal bir polaroide dönüştüren yeni bir “Çerçeveler” özelliğine erişim elde edecekler (telefonunuzu sallamak istemiyorsanız, “ortaya çıkarmak için salla” düğmesine tıklayabilirsiniz). düğme”). Hikayeler geleneksel olarak şu anda yapmakta olduğunuz şeyle ilgili içerik paylaşmak için kullanılsa da, bu yeni özellik daha çok geçmişe dönük bir gönderi için tasarlandı.

Öne çıkarılacak bir görsel seçtiğinizde Çerçeveler etiketi, fotoğrafın çekildiği tarihi ve zaman damgasını otomatik olarak ekleyecektir. Ayrıca sanal polaroide bir başlık eklemeyi de seçebilirsiniz.

Kesmeler” adı verilen başka bir yeni özellik, kullanıcıların film rulolarındaki herhangi bir video veya fotoğrafın bir kısmını, bir Hikayeye veya Reel’e ekleyebilecekleri özel bir çıkartmaya dönüştürmesine olanak tanıyacak. Bu özellik , Apple’ın görüntü kesme aracına benzer ; bu araç, yalnızca parmağınızla bir dokunuşla bir fotoğraf veya videodan bir nesneyi “almanıza” olanak tanır.