İsrail: “Al Jazeera’yı kapatıyoruz”. Polis kanalın Kudüs’teki ofisini bastı, ekipmanlara el koydu

0

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kabinesi tarafından bugün yapılan oylamada, Doha merkezli Al Jazeera televizyonunun İsrail’deki faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Al Jazeera aleyhindeki kararın imzalandığını kaydederek, “Karar derhal yürürlüğe girecek. Aylardır, İsrail’de faaliyet gösterememeleri için her şeyi yaptım ve yapmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

İsrail polisi, Al Jazeera’nın Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde bulunan Ambassador Oteli’ndeki geçici ofisine baskın düzenledi. Polis, Al Jazeera’nın İsrail’deki faaliyetlerinin yasaklanası yönündeki hükümet kararını otel işletmesi ve Al Jazeera çalışanlarına beyan etti.

İsrail polisi ve İletişim Bakanlığı görevlileri, Al Jazeera televizyonunun buradaki ses, görüntü ve elektronik ekipmanlarına el koydu.

İsrail'den Al Jazeera için kapatma kararı: Polis kanalın Kudüs'teki ofisini bastı - Resim : 2

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi de polis ve bakanlık yetkililerinin otele baskın düzenlediği anların görüntülerini sosyal medya hesabından “Al Jazeera’yı kapatıyoruz” ifadesiyle paylaştı.