SAĞLIKLI KOLESTEROL SEVİYELERİ İÇİN 7 YAZ MEYVESİ

0

SAĞLIKLI KOLESTEROL SEVİYELERİ İÇİN 7 YAZ MEYVESİ

Halk dilinde kötü kolesterol olarak bilinen kandaki LDL seviyesinin düşük olması kardiyovasküler hastalık ve dolayısıyla kalp krizi riskini azaltan bir özellik. Kötü kolesterol LDL ve iyi kolesterol HDL seviyelerinin ideal düzeylerde olmasında diyetin de önemli bir etkisi var.

Healthside.com adlı sağlık sitesinde yer alan bir derlemeye göre, uzmanlar sağlıklı kolesterol seviyelerine katkı için 7 yaz meyvesini öneriyorlar.

Elma

Elmalar kolesterol düşürücü özelliklere sahip pektin olarak bilinen sağlıklı bir çözünür lif dozu sağlıyorlar. Düzenli elma yemek, LDL kolesterol seviyelerini düşürmeye ve kalp fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Karpuz

Bu tipik yaz meyvesinin önemli bir bölümü su olsa da kolesterol seviyesi açısından faydalı olan Likopen maddesini içeriyor. Uzmanlara göre karpuz kalp sağlığını destekler ve yüksek kolesterolü önlemeye yardımcı olur.

Avokado

Avokado, yüksek tekli doymamış yağ içeriği ile bilinen bir meyve. Avokadodaki söz konusu yağlar kalp dostudur; kötü kolesterolü düşürmeye ve iyi HDL kolesterolü artırmaya yardımcı olur.

Kivi

Lif açısından zengin olan kivi, kolesterolün bağırsaklarda dolaşmasını engelleyebilir. Bu özelliği besin açısından zengin profili ile birleştiğinde, avokado kalbin sağlık yardımcısı oluyor.

Ananas

Ananas enflamasyonu ve dolayısıyla kolesterolü azalttığı bilinen bromelain barındırırlar ve bu da onları kalp dostu bir meyve haline getirir.

Limon

Yerine ve coğrafi koşullara göre yazın da yetişen limon, bir turunçgil olarak içerdiği C vitamini sayesinde kandaki kolesterol oksidasyonunu azaltıyor. Limonun bu sayede kötü kolesterolü düşürürken kalp performansını artırdığı belirtiliyor.

Nar

Son zamanların sağlık açısından gözde meyvesi narın kalp sağlığına da katkı sağladığı belirtiliyor. Uzmanlar, narın enflamasyonu azaltma, kan akışını iyileştirme ve LDL kolesterol seviyelerini düşürmede önemli rol oynadığına dikkat çekiyorlar.