İstanbul’da taksicilikte devrim:: Şoförlük yapmayan, geçim kaynağı taksicilik  olmayan plaka alamayacak! 

0

İstanbul’da taksicilikte devrim:: Şoförlük yapmayan, geçim kaynağı taksicilik  olmayan plaka alamayacak! 

İBB, taksi plakası tahsisi ile ilgili yeni sistemi yürürlüğe soktu.

Taksi plakası satışlarında artık ‘Şoförlük Mesleği Geçim Kaynağı’ şartı aranacak. Oluşturulacak komisyon ile mevcut taksi plaka sahipleriyle ilgili inceleme süreci başlayacak.

İstanbul’un taksi sorununa çözüm arayışlarında UKOME’den yanıt alamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), taksi plakalarında denetlemeye gidiyor.

86/10553 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla; vatandaşın ulaşım ihtiyacını karşılamak üzere toplu taşımacılığın geliştirilmesi ve disiplin altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi ve fiilen çalışmakta olan şoför esnafının haklarının korunması maksadıyla taksi, dolmuş minibüs ve umum servis araçlarına verilecek ticari plakaların sayısı, verilme usul ve esasları doğrultusunda satış işlemlerinde ‘meslek’ şartı aranacak.

Mevcut taksi plaka sahipleri, plaka satışını yaparken, alıcının da ‘Şoförlük Mesleğini Geçim Kaynağı Olarak Seçmiş’ olmasına bakılacak. Buna göre alıcının tek geçim kaynağının ‘şoförlük’ olduğunu ispatlaması gerekiyor. Ticari plaka tahsis belgesi başvurularında, beyanında ‘şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş olduğunu ve sürekli olarak icra ettiğini belgelemesi gerekecek. Bu belgelerde de ilgili resmi kurum onayı aranacak.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here