Alman sanat müzesi, kendi tablolarından birini gizlice sergileyen çalışanını kovdu

0

Alman sanat müzesi, kendi tablolarından birini gizlice sergileyen çalışanını kovdu

Avrupa’nın en büyük modern sanat galerilerinden Pinakothek der Moderne’nin çalışan teknik hizmet personeli, kendi eserini galeride gizlice sergilediği ortaya çıkınca işten atıldı.

Süddeutsche Zeitung’un haberine göre, Almanya’da bir sanat müzesi çalışanı, kendi tablolarından birini gizlice alıp duvara asarak sergiledi.

Gazeteye göre 51 yaşındaki çalışan, Münih’teki Pinakothek der Moderne’de teknisyen olarak çalışıyordu ama aynı zamanda serbest sanatçı olarak da ek iş yapıyordu.

Pinakothek der Moderne, Salvador Dalí ve Henri Matisse gibi sanatçıların on milyonlarca dolara satılabilen eserlerini içeriyor.

Polis Süddeutsche Zeitung’a, adamın sanat eserlerini müzeye sokmanın kendisine “sanatsal bir atılım” gerçekleştirmesine yardımcı olacağını düşündüğünü söyledi.

Süddeutsche Zeitung’un haberine göre benzer bir olay birkaç hafta önce Almanya’nın Bonn kentindeki Bundeskunsthalle’de bir öğrencinin resimlerinden birini çift taraflı bantla sergi duvarına asmasıyla yaşandı.

Personel tabloyu ancak sergiyi dağıttıklarında fark etti ve orada fazladan bir sanat eseri olduğunu gördü.

Ancak bu müze daha mizahi bir tepki verdi. Eskiden Twitter olarak bilinen X’e şunları yazdılar: “Bunun komik olduğunu düşünüyoruz ve sanatçıyı tanımak istiyoruz. Öyleyse iletişime geçin! Hiçbir sorun olmayacak. Şeref sözü.”