Oxford Üniversitesi’nde Gazze için Eylem

0

Oxford Üniversitesi’nde Gazze için Eylem

Birleşik Krallık’ın ve dünyanın önde gelen köklü üniversitelerinden Oxford’ta öğrenciler, Gazzelilerin karşı karşıya kaldığı durumu ve İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını protesto etmek için üniversite idari binasında işgal eylemi başlattı.

“Filistin için Oxford Eylemi” adlı oluşumdan bir grup öğrenci, Oxford Üniversitesi’nin Wellington Meydanı’nındaki idari binasına girdi ve oturma eylemi başlattı. Öğrencilerin binanın cephesine bir Filistin bayrağı astıkları gözlendi.

Protestocu öğrenciler, üniversite yönetiminin İsrail-Gazze savaşına ilişkin politikalarının gözden geçirmesini istiyor ve bunun için yönetimle bir toplantı talep ediyor.

Eylemi yapan gurubun sözcüsü, görüşme taleplerine üniversite yönetiminin iki hafta boyunca yanıt vermemesi üzerine barışçıl bir eylem başlattıklarını belirtti. Sözcü, “rektör yardımcısı öğrencileriyle diyalog yerine polis aracılığıyla üniversiteyi tahliye etmeyi seçti” dedi.

Kuruluşu 11. Yüzyıla kadar uzanan üniversitenin tarihinde ender rastlanan vakalardan biri olarak nitelenen olay üzerine çok sayıda polis üniversitede önlem aldı. Polis idare binasında eylem yapanlara destek için giden öğrencileri binaya almıyor. Binaya alınmayan öğrenciler de oturma eylemi yapıyor.