📽️Muz draması: ‘Aç’ Güney Koreli öğrenci 120.000 $’lık sanat eseri Muz’u yedi

0

📽️Muz draması: ‘Aç’ Güney Koreli öğrenci 120.000 $’lık sanat eseri Muz’u yedi

Görüntüler, Noh Huyn-soo’nun deriyi duvara yeniden yapıştırmadan önce Maurizio Cattelan’ın işinde bir parça meyveyi soyup yediğini gösteriyor.

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın ünlü enstalasyonunun bir parçası olan muz’u yiyen Güney Koreli bir sanat öğrencisi, bunu “aç” olduğu için yaptığını söyledi.

Noh Huyn-soo, Seul’deki Leeum Sanat Müzesi’nde bir duvara koli bandıyla bantlanmış olan muzu küstahça çıkarırken , kabuğunu açarken ve muz kabuğunu kullanarak duvara yeniden yapıştırmadan önce şaşkın izleyicilerin önünde yerken filme alındı.

Olay, Seul Ulusal Üniversitesi’nde öğrenci olan Noh’un bir arkadaşı tarafından kaydedildi ve bir dakikadan fazla sürdü.

Korea Herald’a göre müze, Noh’a neden muzu yediğini sorduğunda, Noh kahvaltıyı atladıktan sonra acıktığını söyledi . Daha sonra yayıncı KBS’ye “bir modern sanat eserine zarar vermenin sanat eseri [olarak yorumlanabileceğini]” düşündüğünü ve “şaka” olarak kabuğu yeniden takma fikrini bulduğunu söyledi.

Ekledi: “İlginç olacağını düşündüm … oraya yenmek için bantlanmış değil mi?”

Muz, iki veya üç günde bir değiştiriliyor.

New York’ta yaşayan bir heykeltıraş ve performans sanatçısı olan Cattalan’ın olaydan haberdar edildiği ve basitçe “Sorun değil” diye yanıtladığı bildirildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here