Türkiye ve komşusu ülkelerin film ve tiyatro yönetmenlerini buluşturacak 2. Kundura DocLab 22 Nisan’da başlıyor.

0

Türkiye ve komşusu ülkelerin film ve tiyatro yönetmenlerini buluşturacak 2. Kundura DocLab 22 Nisan’da başlıyor.

Kundura DocLab jürisi, projelerini geliştirecek 10 yönetmen seçti.

Kundura DocLab’e bu yıl Azerbaycan’dan Imam Djabirowich Hasanov, İran’dan Hesam Eslami, Javad Ebrahiminejad ile Mahshid Afzali, Sırbistan’dan Sonja Djekic ve Türkiye’den Berkay Tunalı, Deniz Yüksel Abalıoğlu, Didem Kris, Etna Ozbek ile İdil Akkuş yeni projeleriyle katılacak.

Lübnanlı tiyatrocu, oyun yazarı ve görsel sanatçı Rabih Mroué’nin “Bir Bulutla Yol Almak” (Riding on a Cloud) ve “Bana Sigarayı “Bıraktır” (Make Stop Smoking) adlı performansları Türkiye’de ilk kez Kundura Sahne’de seyirciyle buluşurken, Gürcü asıllı Fransız belgesel sinemacı Nino Kirtadze’nin ödüllü belgeseli “Gürcistan Hakkında Bir Şeyler” (Something about Georgia, 2010) de yönetmenin katılımıyla Kundura Sinema’da gösterilecek.

Dramaturg Aljoscha Begrich ve yaratıcı sinema yapımcısı Bruni Burres’in danışmanlığında hazırlanan programda seyirciye açık gösterimler de gerçekleşecek.

NEDİR?

Beykoz Kundura çatısı altında faaliyet gösteren proje ve kapasite geliştirme programı Kundura DocLab, belgesel sinema ve belgesel tiyatro yönetmenlerine özel hazırlanan programıyla katılımcıların çağdaş ve disiplinlerarası bir yaklaşımla ortak araştırmalar yapmasına olanak sağlıyor.

Kurmaca dışı hikâye anlatımında sanatsal işbirliklerine gitmeyi ve bu işbirliklerini uluslararası düzeyde sağlamayı hedef alan program Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya bölge ülkelerinden film ve tiyatro yönetmenlerini buluşturarak kültürlerarası işbirliği alanları yaratıyor.

27 Nisan’a dek Beykoz Kundura’da gerçekleşecek  Kundura DocLab’in programına;
beykozkundura.com’dan ulaşılabilr.