Hangi ülkede, bir insan aynı dönemde 15 farklı partnerle seks yapıyor?

0

Hangi ülkede, bir insan aynı dönemde 15 farklı partnerle seks yapıyor?

Türkiye’nin 14,5 ile bir kişinin en fazka cinsel partnere sahip ülke olduğu ortaya çıktı

Bu arada Hindistan ortalama üç ortakla son sırada yer aldı

Dailymail.Com Sağlık Muhabiri Emily Joshu tarafından kaleme alınan haberde Joshu şöyle diyor;
“Ülkenin büyük çoğunluğunun daha geleneksel Müslüman uygulamalarını takip etmesine rağmen, ülke vatandaşlarının ortalama 14,5 partneri var.

ABD genellikle cinsellik ve flört konusunda gevşek görüşlere sahip bir ülke olarak görülse de Amerika ilk 10’a bile giremedi.

ABD, Amerikalıların ortalama 10,7 ortağıyla 12. sırada yer aldı.

Kâr amacı gütmeyen araştırma firması tarafından derlenen rakamlar, 46 ülkedeki ortalama partner sayısını analiz etti.

Anketler aracılığıyla araştırmacılar, dünya genelindeki çoğu insanın yaşamları boyunca dokuz partnere sahip olduğunu buldu.

Avustralya ve Yeni Zelanda  sırasıyla 13,3 ve 13,2 ortakla Türkiye’nin ardından ikinci ve üçüncü oldu.

Ve Birleşik Krallık şaşırtıcı derecede düşük bir sıralamayla 21. sırada yer aldı; İngilizler yaşamları boyunca yaklaşık 9,8 kişiyle seks yaptı.

Çin ve Slovakya, en az cinsel partnere sahip ülkeler olarak Hindistan’ı yakından takip ediyor.

Araştırmacılar bunun, Hindistan’ın 1,4 milyar sakininin çoğunun, görücü usulü evlilik ve evlilik öncesi cinsel ilişki olmaması gibi katı flört ve evlilik kurallarına uymasından kaynaklanabileceğini belirtti.

Bulgular, Z kuşağının önceki nesillere göre daha az seks yaptığının söylenmesiyle ortaya çıkıyor ; bu da yetişkinlerin çoğunun evde yaşaması ve alkolden uzak durmasından kaynaklanıyor olabilir.

Bulgular yalnızca katılımcıların kendi cinsel geçmişlerine ilişkin ifadelerine dayanıyordu; bu da onların fazla ya da hafife almalarının mümkün olduğu anlamına geliyor.

Ülkede yaşayanların yüzde 99’undan fazlası, genellikle katı flört kuralları olan bir din olan Müslüman’dır.

Müslüman çöpçatanlık sitesi Muzz’a göre gelenekler, hayat arkadaşı bulmak amacıyla flört etmeyi, evlenmeden önce seks yapmamayı ve refakatçiyle çıkmayı içeriyor.

Ancak araştırmalar, gündelik flörtlere yönelik flört uygulamalarının ülkede daha yaygın hale geldiğini gösteriyor.

Avustralya ve Yeni Zelanda sırasıyla ortalama 13,3 ve 13,2 ortakla Türkiye’yi yakından takip ediyor.

Türkiye’den farklı olarak her iki ülke de flört konusunda daha sıradan bir yaklaşıma sahip; özellikle gençlerin partnerleriyle uygulamalar ve bar veya kafe gibi ortamlarda buluşması söz konusu.

AppMagic’in araştırması, yalnızca Ocak 2024’te Yeni Zelanda’da 12.000 kişinin flört uygulaması Bumble’ı indirdiğini ortaya çıkardı.

İzlanda ve Güney Afrika, cinsel açıdan en çok rastlanan ülkeler arasında ilk beşte yer aldı.

Amerikalıların ortalama 10,7 ortağı var ve bu da ABD’yi 12. sıraya koyuyor.

Avustralya ve Yeni Zelanda’ya benzer şekilde, bunun nedeni flört uygulamalarının yükselişi olabilir. Son veriler, örneğin Hinge ve Tinder gibi uygulamalar üzerinden eşleriyle tanışan Amerikalıların sayısının son on yılda   yaklaşık yüzde 20 arttığını gösteriyor.
Bu arada İngilizlerin hayatları boyunca yaklaşık 9,8 partneri var.

ABD ve Birleşik Krallık’ta flört uygulaması kullanımı ve cinsiyete benzer kültürel yaklaşım oranları benzer olsa da, Birleşik Krallık, ülkede çok daha az insan olduğu için daha alt sıralarda yer alabilirdi.

Birleşik Krallık’ta yaklaşık 67 milyon kişi yaşarken, ABD’de 330 milyondan fazla kişi yaşıyor.

Hindistan zaman içinde ortalama sadece üç cinsel partnerle son sırada yer aldı. Bunun nedeni, görücü usulü evlilik de dahil olmak üzere ülkenin oldukça geleneksel flört uygulamaları olabilir.

Aslında bir anket ,  Hintlilerin yüzde 93’ünden fazlasının görücü usulü evlilikler yaptığını ve bunun da cinsel beklentilerini ciddi şekilde sınırladığını ortaya çıkardı.

Çin ve Slovakya da onu yakından takip ediyor; her iki ülkede de ebeveynlerden çöpçatanlık daha yaygın.

Daily Mail