Tek burun deliğinizden nefes vererek Anksiyeteyi yenebilirsiniz.

0

Tek burun deliğinizden nefes vererek Anksiyeteyi yenebilirsiniz.

Paul Jones, yeni kitabı ‘Korkularınızla Yüzleşin’ okuyuculara korkularının üstesinden gelmeleri için mantıklı araçlar sunuyor ve pahalı terapiler için para ödemelerini gereksiz kılıyor.

İngiltere merkezli yazar ve terapist Jones, Dailymail.com ile yaptığı özel röportajda, insanların nefes alma teknikleri uygulamak ve günlük tutmak gibi çeşitli ev içi yöntemlerle fobilerinin üstesinden geleceklerini açıkladı.

Anksiyete yaşayan insanlar, nefes alma tekniklerini kullanarak korkuları üzerinde çalışabilirler; zihin ve bedenlerini rahatlatabilirler.

Jones, nefesimizi yalnızca yüzde 10 oranında yavaşlatmanın, insanların korkularıyla karşılaştıklarında gelişen panik ataklarını azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.

Bu beynin kaygıya neyin sebep olduğunu daha iyi anlamayı sağlayan kısımlarını harekete geçirir ve kalp atış hızının yavaşlamasını sağlayarak kaygıyı azaltmaya yardımcı olur.

Bir tür nefes alma tekniğine burun deliği nefesi adı verilir ve genellikle yogiler tarafından kullanılır; bu teknik, nefes aldığınız burun deliğini değiştirerek parmaklarınızı kullanarak her seferinde bir burun deliğini kapatmayı içerir.

Böylece kalp atış hızını düzenleyen ve fobinizle karşılaştığınızda hissettiğiniz stres miktarını azaltmaya yardımcı olan vagus siniri adı verilen şeyi harekete geçirilir.

Daily Mail