11.4 C
Türkiye
Salı, Nisan 23, 2024
Ana Sayfa Dünya Araştırma/Kediyi, erkekler mi yoksa kadınlar mı daha çok sahiplenmek ister?

Araştırma/Kediyi, erkekler mi yoksa kadınlar mı daha çok sahiplenmek ister?

0

Bu sonuç sizi şaşırtabilir. Yapılan bir araştırma aslında erkeklerin daha çok kedi edindiklerini ortaya çıkardı.

Bir anket, kedi sahiplenmenin erkekler arasında kadınlara göre daha popüler olduğunu gösterdi. Son 4 yılda erkeklerin yüzde 27’si, kadınların ise yüzde 18’i bir kedi sahiplendi.

İngiltere’de yapılan araştırmada, evcil hayvan sahiplerinin dörtte birinin kendi aile üyelerinden çok evcil hayvanlarıyla vakit geçirmekten hoşlandıklarını itiraf etmeleri de dikkat çekti.

Cats Protection Davranış Sorumlusu Daniel Warren-Cummings şunları söyledi: “Kediler her zaman popüler bir evcil hayvan tercihi olmuştur, ancak daha çok erkeklerin, yavru kedilerin yanı sıra yaşlı kedilerin faydalarını gördüğünü görmekten özellikle mutluyuz.

Tıpkı insanlar gibi, kedilerin de hepsi farklıdır ve onları hayatın her kesiminden insanlar için harika evcil hayvanlar yapan da bu; ister sessiz bir evde yaşamaya uygun ev kedileri olsun, ister kalabalık bir evde büyüyen daha maceracı kediler olsun.”

UK Pet Food İcra Kurulu Başkanı Michael Bellingham ise şunları ekledi: “Bu bulgular, Birleşik Krallık’ta evcil hayvanların büyük popülaritesini bir kez daha kanıtlıyor. Yaşlı bir kedi sahibi olarak, daha fazla erkeğin yaşlı kedileri sahiplendiğini görmek özellikle ilgimi çekti.

Evcil hayvanlar evlerimizde önemli bir rol oynuyor; yalnızlıkla mücadeleye yardımcı oluyor ve zihinsel sağlığımız üzerinde olumlu etkiler yaratıyor.”