📽️3.000 araba taşıyan yanan gemi Hollanda kıyılarında yeni konumuna çekildi

0

📽️ 3.000 araba taşıyan yanan gemi Hollanda kıyılarında yeni konumuna çekildi

Elektrikli arabanın neden olduğu’ yangının ardından Kuzey Denizi’nde kontrolden çıkan 3.000 araç taşıyan batan kargo gemisini kurtarma yarışı devam ediyor

*Elektrikli bir araba alev aldığında kargo gemisi Almanya’dan Mısır’a gidiyordu.

*Mürettebat alevleri kendileri söndürmeye çalıştı, en az biri öldü 

Yaklaşık bir haftadır Hollanda kıyılarında alevler içinde kalan 3.000’den fazla arabayı taşıyan bir kargo gemisi, yetkililer ekolojik bir felaketi önlemek için yarışırken yeni bir geçici konuma çekildi.

Rijkswaterstaat ulusal su yönetimi dairesi, Fremantle Karayolu gemisini hareket ettirmek için 41 millik (66 km) operasyonun Pazar günü başladığını ve “sorunsuz” gerçekleştirildiğini söyledi.

Geminin sahibi , gemideki elektrikli araçlardan birinin yangının çıkmış olabileceğini söylemesine rağmen, geçen Salı günü çıkan yangının nedeni belirsizliğini koruyor .

Bir denizci, kendisi ve diğer 22 kişi yanan gemiden kurtarıldıktan sonra öldü ve bazı mürettebat üyeleri denize atlamak zorunda kaldı.

Gemi şu anda Schiermonnikoog ve Ameland adalarının 10 mil kuzeyinde, ancak kirleticilerin sular ve Wadden Denizi’ndeki ekolojik açıdan hassas adalardan oluşan yakındaki bir takımada üzerindeki etkisine ilişkin endişeler devam ediyor.

Alan bir Unesco dünya mirası alanıdır ve 10.000’den fazla su ve kara türünden oluşan zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Bu, 140’tan fazla balık türünü içerir ve bunlardan yaklaşık 20’si tüm hayatlarını adaların çamur düzlükleri boyunca gelgit bölgelerinde geçirir.

Yetkililer, geminin yeni konumunun “beklenen farklı senaryolar ve hava koşulları için” daha uygun olduğunu söylerken, Hollandalı yayıncı NOS da yoğun nakliye yollarının dışında olduğunu ekledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here