ÇİN’DE “GÜVENLİ UÇUŞ” İÇİN UÇAK MOTORUNA MADENİ ‘UĞUR’ PARASI ATILDI!

0

ÇİN’DE “GÜVENLİ UÇUŞ” İÇİN UÇAK MOTORUNA MADENİ ‘UĞUR’ PARASI ATILDI!

Çinl’in önde gelen havayolları şirketlerinden China Southern Airlines, kamuya açık bir uyarı yayımladı: “Uçakların motorlarına bozuk para atmayınız. Yapanlar cezalandırılacaktır.”

Uyarının sebebi  6 Mart günü Güney Çin’deki Hainan’dan Pekin’e yapılan bir iç hatlar uçuşun, Airbus A350 tipi uçağın motoruna birden fazla madeni para atılması ve nedenle uçuşun 4 saat rötar yapmasıydı. Motora bozuk para atılmasının farkedilmesi üzerine güvenlik denetimi yapıldı ve bir sorun bulunmadı.

China Southern Airlines, sosyal medyada bir video yayımladı. 5 Dakikalık videoda uçak motoruna atılan madeni bozuk paraların uçuş güvenliğini nasıl tehdit edebileceği anlatıldı.

Olay China Southern Airlines’ın başına gelen ilk vaka değil. 2017 yılında bir yolcunun güvenli bir uçuş için dua edip uçağın motoruna bozuk madeni para attığı saptanmıştı.

2019 yılında ise bir başka havayolu şirketinin uçağının motoruna kalkış öncesi yine bozuk para atılmış, dua niyetine bunu yapan yolcuya türk parasıyla yaklaşık 700 bin lira ceza kesilmişti.