📽️Asansör skandalları bitmiyor. Gaziantep KYK yurdunda içinde 7 öğrencini olduğu asansör 3’üncü kattan, -1’e düştü!

0

Aydın’da Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı öğrenci yurdunda Zeren Ertaş’ın ölümüyle sonuçlanan asansör faciasının ardından KYK yurtlarında asansör kazaları yaşanmaya devam ediyor.

Akşam saatlerinde, Gaziantep Abdülkadir Güllüoğlu KYK Yurdu’nda öğrencilerin kullandığı asansör düştü.

Barınamıyoruz Hareketi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Susma sustukça sıra sana gelecek! Gaziantep Abdulkadir Güllüoğlu KYK Yurdu’nda asansör 3. kattan eksi 1’e düştü. Asansördeki 7 arkadaşımızın durumu iyi. Daha önce de yedinci kattan üçüncü kata asansörün düştüğü yurtta hiçbir denetleme yapılmamıştı. Bizi öldürmeye mi çalışıyorsunuz?” diye sordu.

Bu olayın ardından, Gaziantep’in Batıkent Mahallesi’nde yer alan KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrenciler, asansörlerin sürekli arızalanmasından dolayı yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için protesto gösterisi başlattı. Öğrenciler yurt önünde toplanarak “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganı attı.

Barınamıyoruz Hareketi’nin sosyal medyadan yaptığı bir diğer paylaşımda da “Bizim annemiz babamız yok mu? Asansörün 3. kattan eksi 1’e düştüğü Gaziantep Abdulkadir Güllüoğlu KYK Yurdu’na gelen yurt müdürü defalarca düşen asansörün yeşil etiketli olduğunu söylüyor, paraşüt sistemini anlatıyor. Yalancısınız! Umursamazsınız! Canımıza kast ediyorsunuz!” ifadeleri kullanıldı ve o anların videosu paylaşıldı.

İlgili Haberler:

KYK yurdunda facia; Asansör düştü, 1 öğrenci hayatını kaybetti!

Yine KYK yurdu, yine asansör kazası: İçinde öğrencilerin olduğu asansör, 3’cü kattan, -1’e düştü!