KYK yurdunda facia; Asansör düştü, 1 öğrenci hayatını kaybetti!

0

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir öğrenci yurdunda meydana gelen asansör kazasında bir öğrenci hayatını kaybetti.

Olay KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, öğrenci yurdunda asansör kazası yaşandı. Asansörün 7. kattan düştüğü bildirildi. Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Yaşanan kazada bir öğrenci hayatını kaybetti. Yaşanan asansör kazası sonrası erkek ve kız yurdundaki öğrenciler dışarıya çıkarak yurt binası önünde toplandı. Bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi.

Öğrenciler yurdun önünde “Katil KYK” sloganları attı.

16 kişinin bindiği asansör 7. kattan düştü. Yerel Aydın hedef ve Ses Gazetesi haber sitelerinin haberlerine göre en az 1 öğrenci hayatını kaybetti.

Öte yandan öğrencilerin sorunlarına dikkat çeken Barınamıyoruz Hareketi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda KYK önünde toplanan öğrencilerin yaşananları protesto ettiği, asansörün uzun zamandır bozuk olduğu bildirildi. Paylaşımda ölü sayısının 5 olabileceğine dair bilgi de verildi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan kız öğrenci yurdunda yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi’nde son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş (22) olduğu tespit edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından meydana gelen olayın ardından yapılan açıklamada yurt müdürünün açığa alındığı ve olayla ilgili müfettiş görevlendirildiğini belirtildi.