8’nci İstanbul Komedi Festivali 5 Kasım’da başlıyor.

0

8’nci İstanbul Komedi Festivali 5 Kasım’da başlıyor.

BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) tarafından düzenlenen Festival, bu yıl 5 Kasım – 3 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Türkiye’nin ilk uluslararası komedi festivali olan “İstanbul Komedi Festivali, Türk komedi dünyasının özgün katkılarını dünya sahnesine taşıyor.

Festival, her yaşa hitap eden zengin bir program sunacak.

İşte bu etkinlikte yer alacak bazı unsurlar:

Stand-up gösterileri: Komik ve eğlenceli stand-up komedyenlerinin sahne performansları, Doğaçlama gösterileri, sevilen tiyatro oyunlarının sahnelenmesi, çocuklar için özel olarak hazırlanan eğitici ve eğlendirici tiyatro oyunları ve atölyeler.

FESTİVALE KATILACAK İSİMLER

Bu yılki İstanbul Komedi Festivali’nde, Türkiye’den ve dünyadan mizahın usta isimleri sahne alacak. İşte bazı katılacak isimler:

Demet Akbağ
Şener Şen
Uğur Yücel
Ali Poyrazoğlu
Güneş Berberoğlu
Behzat ve Süheyl Uygur
Kaan Sekban
Doğu Demirkol
Zafer Algöz
Can Yılmaz
Berfu ve Eser Yenenler
Esra Dermancıoğlu
Deniz Göktaş
Ali Kerim Diler
Can Bonomo
Can Temiz
Bengi Apak
Oya Başar
Ebru Kural
Hakan Yılmaz
Ebru Cündübeyoğlu
Yasemin Şefik
Geveze
Volkan Severcan
Asuman Dabak
Yunus Günçe

ULUSLARARASI KATILIMCILAR

Festival, İngiliz komedyenlerin de katılımıyla uluslararası bir boyut kazanacak. İngiltere’den Funny Woman Awards’ı kazanan Laura Smyth, Sean McLoughlin, Matt Richardson ve Brennan Reece gibi komedyenler, Türk izleyicileriyle ilk kez buluşacak.

Bu arada, İngiliz komedyen Laura Smyth, Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Nergis Öztürk ve kadın komedyen Lesli Karavil gibi özel isimler de festivalde yer alacak. Bu etkinlikler, hayatın komik yanlarını izleyicilere sunacak.

Festival Programı için;

https://www.istanbulkomedifestivali.com/