AŞIRI LÜKS UÇUŞTA SON NOKTA! UZAYDA MICHELIN YILDIZLI YEMEK

0

AŞIRI LÜKS UÇUŞTA SON NOKTA! UZAYDA MICHELIN YILDIZLI YEMEK

SpaceVip adlı şirket, para karşılığı uç lüks anlayışında “bunlar uçmuş” dedirten bir proje açıkladı. Buna göre Danimarkalı ünlü şef Rasmus Munk 6 kişiye uzayda Michelin yıldızlı yemek sunacak.

Milyarderlerin uzay yolculuklarının gereksiz bir masraf olduğu bu tür uçuşlar için büyük kaynaklar kullanıldığı tartışılırken bu tür marjinal hizmetlere bir yenisi ekleniyor. Kaldırdığı kapsülü uzay sınırına çıkarabilen bir balonla yapılacak uzay yükselişinde şef Rasmus Munk 6 kişiye yemek servisi yapacak. Ücret Türk parasıyla yaklaşık 16 milyon lira. Kişi başı tabii.

SpaceVip şirketi, gelebilecek tepkilere karşı tedbir niteliğinde olsa gerek yükseklerdeki  bu özel yemek servisinden elde edilen gelirin bağışlanacağını açıkladı.

Uzayda yukardan manzaraya karşı yemek yiyecek olanları Spaceship Neptune modeli bir balon uzay sınırına çıkaracak. Balonun özel yapım kapsülünde  8 kişi ve 1 kaptana yetecek kadar yer var. Yolcular, bu yolculukta kendileri için özel olarak üretilecek kıyafetler giyecekler.

Kişi başı 495 bin dolarlık hesabı ödeyecek olanlar uzayda yemeklerini güneşin doğuşu eşliğinde yiyecekler. İçinde bulundukları özel kapsülde internet hizmeti de olacak. Yani yemeklerini yerlerken aşağıdakilere canlı yayın yaparak hava atabilecekler.

Bu özel servisin 2025 yılında gerçekleşmesi planlanıyor.