Putin: Ukrayna’ya karşı savaşmak isteyen gönüllülere kapımız açık. Savunma Bakanı Şoygu: 16 bin gönüllü hazır.

0

Putin: Ukrayna’ya karşı savaşmak isteyen gönüllülere kapımız açık. Savunma Bakanı Şoygu: 16 bin gönüllü hazır.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyadan gönüllülerin Ukrayna’ya karşı savaşmak üzere ülkeye gelmesinden memnuniyet duyacağını söyledi. Bugün düzenlenen Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında Putin, yabancı gönüllülerin Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlerin saflarına katılmasına yeşil ışık yaktı.

Putin ayrıca, savaşta ele geçirilen Batı’nın Ukrayna ordusuna verdiği füze sistemlerinin ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerindeki isyancılara verilmesi önerisini de kabul ettiğini duyurdu. Bu silahlar arasında ABD tarafından verilen Javelin ve Stinger tanksavar sistemleri de bulunuyor.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, çoğunluğu Orta Doğu’dan olmak üzere 16 bin gönüllünün Ukrayna’daki Rusya yanlılarının saflarına katılmak üzere hazır beklediğini söyledi.

Rusya’nın kent savaşlarında deneyimli Suriyeli savaşçıları Ukrayna’ya götürmeyi planladığını iddiası daha önce Batı basınında gündeme gelmişti. Wall Street Journal gazetesine konuşan bir ABD’li yetkili, Suriyeli savaşçıların savaşa hazırlık için Rusya’da eğitim aldığını belirtmişti.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here