Yeşil renge adanmış hayatıyla 83 yaşında internet fenomeni oldu!

0

Yeşil renge adanmış hayatıyla 83 yaşında internet fenomeni oldu!

Son 20 yıldır yeşil renge takıntılı hale gelen New York’ta yaşayan Elizabeth Sweetheart sadece bu renge adadığı hayatıyla son zamanların internette ve özellikle de sosyal medyada en çok ilgi çeken figürlerinden biri haline geldi.

Açtığı Instagram hesabının adı da “Brooklyn’in Yeşil Kadını” olan Sweetheart, hayatını sadece tek bir renkle geçiriyor desek yeridir.

500 bine yakın takipçisi olan bu tatlı kadının ünü ülkesini de aştı ve son olarak İngiltere televizyonları için de röportaj verdi.

83 yaşındaki fenomen neden sadece yeşil renk kullandığı sorusuna “Sanırım renkleri sevdiğim için, hayatım boyunca pek çok renk kullandım ve yeşil en mutlusu gibi görünüyor, herkesi mutlu ediyor ve birlikte yaşaması kolay” dedi

Kanepesi, yemek takımları, mutfak tezgahı ve blenderı da dahil olmak üzere evindeki her mobilya, cihaz ve aksesuar da yeşil.

Arka bahçesindeki bitkiler de doğal olarak yeşil, ama tahmin edeceğiniz gibi Sweetheart saksıları için de aynı rengi tercih etmiş…

Artık bir renk uzmanı olarak anılan kadın yeşil bir cenneti andıran hayatına başlamadan önce oldukça zorlu bir yolculuk geçirmiş.

Asıl adı Elizabeth Eaton olan Elizabeth Sweetheart, büyükannesinin ona sanat ve kıyafet yapmayı öğrettiği Nova Scotia’da doğdu.

Sweetheart, eşi Robert ile birlikte hayatının yeşile döneceğini bilmeden yaşadıklarını, bu merakın bir anda başlayıp hayatlarına girdiğini anlatıyor.

Çift, 1966 yılında New York’ta bir restoranda tanıştıktan sonra hiç ayrılmadılar ve 56 yıldır evliler.

Elizabeth Sweetheart’ın yeşile olan sevgisi gerçek hayatta ve internette yankı buluyor. Brooklyn’in Yeşil Kadını olarak adlandırdığı Instagram hesabının yaklaşık yarım milyon takipçisi var.

Sık sık yeşil kıyafetleriyle ve yeşili seven hayranlarıyla birlikte poz verdiği fotoğraflar paylaşıyor. Sokağa çıktığında onu görenler yanına gelip fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor.