Araştırma: Kadınların yüzde 85’i iyi bir gece uykusunu orgazma tercih ediyor.

0

Araştırma: Kadınların yüzde 85’i iyi bir gece uykusunu orgazma tercih ediyor.

İngiltere’de yatak odası alışkanlıkları üzerine yapılan bir araştırma, kadınların yüzde 85’inin iyi bir gece uykusunu orgazm yaşamaya tercih ettiğini gösteriyor.

Erkekler için ise, belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde bu rakam çok daha düşük; yüzde 52’si tatmin edici bir cinsel yaşam yerine düzgün bir öpüşmeyi tercih ediyor.

Good Housekeeping dergisinin 1.800 kişiyle yaptığı araştırmada cinsiyet ayrımı ortaya çıktı .

Aradaki fark, kadınların uyku kalitesinin erkeklerden daha kötü olmasından kaynaklanıyor olabilir; kadınların yüzde 61’i bu durumun değiştiğini söylerken, erkeklerde bu oran yüzde 53’tür. Ancak katılımcıların yüzde 79’u genel olarak uyku sorunu yaşadıklarını ve istediklerinden ortalama bir ila iki saat daha az uyuduklarını itiraf etti.

Birleşik Krallık’ın uyku alışkanlıklarına derinlemesine bakıldığında, uyku düzenlemelerinde de ilginç bir model ortaya çıktı; birlikte yaşayan neredeyse on çiftten biri aynı yatağı paylaşmıyor.

Çalışma, birlikte yaşayan bir çiftteki kişilerin yüzde 9’unun ayrı uyuduğunu, bu sayının yüzde 92’sinin ayrı odalarda uyuduğunu ve yüzde 5’inin aynı odadaki farklı yataklarda uyuduğunu gösteriyor.

Dergiye göre, ‘uyku boşluğu’ olarak tanımlanan durum nedeniyle uyku takipçileri, takviyeler, aromaterapi ve uzman çaylar dahil uyku yardımcılarına olan ilgide artış yaşandı.

Araştırma, insanların yüzde 72’sinin halihazırda uyku yardımcılarına para harcadığını, beşte dördünün ise daha iyi uyumalarına yardımcı olacak özel yatak ve yastıklar satın almaya istekli olduğunu ortaya çıkardı.