📽️Mardin’de yabancı plakalı cipe ‘sigorta atışı’ yöntemle silahlı saldırı: 5 ölü  

0

📽️Mardin’de yabancı plakalı cipe ‘sigorta atışı’ yöntemle silahlı saldırı: 5 ölü  

Olay Mardin’in Artuklu ilçesi kırsal Yeniköy Mahallesi yakınında meydana geldi.

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı’ndan dün gece Türkiye’ye giriş yapan Irak plakalı lüks bir araç Diyarbakır’a gitmek için İpekyolu olarak da bilinen E-24 karayolu üzerinde seyir halindeyken bu sabaha karşı Kızıltepe-Nusaybin ilçeleri arasında kalan Yeniköy mevkiinde silahlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe alınan araç kontrolden çıkıp durdu.

Saldırganlar “Sigorta atışı” adı verilen yöntemle kesin sonuç alma amacıyla bu kez araca yaklaşarak araçtakilerin sağ olup olmadıklarını kontrol etti. Sağ olanlara yakın mesafeden ateş ettikleri öğrenildi.

Irak’ın Duhok kentinden yurda giriş yaptıkları belirlenen araçtaki Hındreen Abdullah Salih (38), Waheda Haedar Jasim (62) Abdullah Saleh Mustafa (68), Chiman Shaheen Khalid (74) olay yerinde hayatını kaybetti. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Ahmed Jalaladeen İbrahim de kurtarılamadı.

Aile bireyleri, doktor randevusu için tedavi amaçlı Diyarbakır’a gelirken saldırıya uğradıklarını bildirilirken, suikastın kim tarafından ne amaçla gerçekleştirildiği ise henüz belirlenemedi.

Savcılık gizemli suikastın perde arkasını ve olayın faillerinin yakalanması için soruşturma başlattı.

Valilikten yapılan açıklamada, yapılan soruşturmada olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen M.Ş., F.A., A.Y. ve A.K. isimli 4 şüphelinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Haklarındaki iddiaları reddettikleri belirtilen şüphelilerin, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarından tespit edildikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin adreslerinde de aramalar yapılıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here