Hrant Dink katledilişinin 16’ncı yılında anıldı

0
Hrant Dink katledilişinin 16’ncı yılında anıldı

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, öldürülmesinin 16. yılında anıldı.

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de Şişli Osmanbey’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Dink, öldürülüşünün 16. yılında bir kez daha karanfillerle anıldı.

Sebat Apartmanı’nın önünde toplanan binlerce yurttaş tarafından sık sık “Biz bitti demeden bu dava bitmez”, “Hrant için, adalet için”, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Anmada her yıl olduğu gibi Dink’in fotoğrafının yer aldığı pankartta “İnadın, umudun, cesaretin bizimle. Seninleyiz ahparig. Buradayız 16 yıldır” yazıldı.

Hrant’ın arkadaşları adına konuşma yapan  Bülent Aydın, “Önceden bilinen cinayet neden engellenmedi? İkinci davayı da kılıfına uydurup dosyayı kapatmak istiyorlar. Ama Adalet henüz yerini bulmadı” dedi.

Anmada Gezi davasında tutuklu bulunanlar da anılırken tutuklu Çiğdem Mater’in şu mesajı okundu:

“Orada olan sizler lütfen yanı başınıza orada olmak isteyip olamayan bizleri, hapistekileri, sürgündekileri, on binleri ekleyin. Sebat Apartmanı önünde sadece Hrant Dink’i anmıyoruz. Memleketin yüz küsür yıllık sessizliğine ses veriyoruz.

Bu seneki anma konuşmasını ise yönetmen Emin Alper yaptı. Alper konuşmasının satır başları:

Hrant Dink’in katledilişinin üzerinden tam 16 yıl geçti. Osmanbey kaldırımlarında yatan dostumuzun yarasından hâlâ kan sızıyor.

İnsanlığın hikayesi değişmek zorunda ve onu biz değiştireceğiz. Önce dayanışarak ve yan yana durarak sonra da çoğunluğa seslenerek. Ona ‘sen bizsiz değil bizimle birlikte mutlusun’ diyerek.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here