SADECE TEK BİR SAHİCİ ADAY VAR. RUSYA SANDIK BAŞINDA 

0

SADECE TEK BİR SAHİCİ ADAY VAR. RUSYA SANDIK BAŞINDA 

Rusya’da seçmenler devlet başkanlığı seçimleri için oy vermeye başladı. Oy verme işlemi 3 gün sürecek; doğudan batıya 11 zaman dilimini kapsayan seçim bölgelerinde pazar akşamı sona erecek.

Seçimin en önemli niteliklerinden biri, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan savaştan sonra yapılan ilk seçim olması.

Seçimde Rusya’nın uluslararası yasaları ihlal ederek ilhak ettiği veya işgal ettiği Ukrayna topraklarında, Kırım, Herson, Zaporojye, Donetsk ve Luhansk’ta da oy kullanılıyor.

Vladimir Putin’in 6 yıllık yeni dönem için seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Rakibi görünen 3 adayın zaten Kremlin yanlısı olduğu, kontrollü muhalefetin isimleri olarak seçimlere girdikleri belirtiliyor.

71 yaşındaki eski KGB yarbayı, 5’inci dönem devlet başkanlığı için seçime giriyor. Adının açıklanmamasını isteyen üst seviyede güçlü bir Kremlin figürü Reuters Haber Ajansına yaptığı değerlendirmede Putin’in devlet başkanlığı için “Hiç şüphe yok ki bu ömür boyu sürecek bir iş” dedi.

Ukrayna’daki savaşın Putin’in oy oranını daha da artırdığı belirtiliyor. Putin’in seçmenler nezdindeki desteği savaştan sonra seçim öncesinde %86 olarak ölçüldü. Savaş başladığında bu oran %71’di.