DOĞAL YAŞAMIN FIRSATÇILIĞI… OKYANUSTA BİR TOP MİDYE!

0

DOĞAL YAŞAMIN FIRSATÇILIĞI… OKYANUSTA BİR TOP MİDYE!

Hayatta kalma iç güdüsü belki de vahşi yaşamda, insanlar dışındaki doğal hayatta insanlardan daha kuvvetli ve fırsatçı. Bir Britanyalı tarafından çekilen doğa fotoğrafı, vahşi yaşamın ve doğal hayatın yaşama tutunma açısından insanlardan daha keskin zekalı olduğunu ortaya koyabilir.

Bir midye kolonisinin okyanusta bol planktonla beslenebilmek amacıyla binlerce kilometre yolculuk yapmak için bulduğu araç mesela.

Britanya’da düzenlenen vahşi yaşam fotoğrafçılığı yarışmasında Atlantik okyanusunda sürüklenen bir futbol topuna tutunmuş kaz midyesi kolonisinin fotoğrafı birincilik kazandı.

Ryan Stalker tarafından çekilen fotoğraf 14,000 amatör ve profesyonel çalışma arasından seçildi.

Ryan Stalker, Britanya Dorset sahili açıklarında çektiği fotoğraftaki futbol topu ve midyelerin Atlantik Okyanusu’nu batıdan doğuya katettiğini belirtiyor.

Fotoğraf romantik, olumlu duygular oluşturabilir ama aslında istilacı türlerin denizlerde eko sistemleri nasıl bozduğunun tipik bir göstergesi aynı zamanda.

Britanya Doğal Hayat Fotoğraf Ödülleri’nde çok sayıda kategori var. Bunların ikisinde Max Wood’un sabah sisinde bir gölden havalanan kazın fotoğrafı gençler dalında birincilik kazandı.

Mark Williams’ın çektiği sığırcık fotoğrafı ise hayvan portreleri dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

Kaynak: BBC