SOSYAL MEDYA PATRONLARINA AĞIR SUÇLAMA: “ELLERİNİZ KANLI”

0

SOSYAL MEDYA PATRONLARINA AĞIR SUÇLAMA: “ELLERİNİZ KANLI”

ABD Senatosu’nda sosyal medya kuruluşlarının yöneticileri veya patronları, çocukların yaşadığı mağduriyetlerle ilgili oturumda “elleri kanlı” olmakla suçlandılar. Çatısı altında Facebook’u da bulunduran Meta’nın patronu Mark Zuckerberg, oturumu izleyen mağdur ailelerden özür diledi.

ABD Senatosu Adalet Komisyonu, sosyal medyanın 5 büyük kuruluşunun yöneticilerini sorguladı. Konu, çocukların sosyal medyada mağdur edilmesiydi. Komisyon üyelerinden Lindsay Graham, çocukların sosyal medya üzerinden cinsel tacize veya istismara uğraması konusunda Meta patronu Mark Zuckerberg’e yüklendi. Graham, “Bay Zuckerberg siz ve karşımızdaki şirketlerin elleri kanlı; ürünleriniz insanları öldürüyor” dedi.

Adalet Komisyonu oturumunda Zuckerberg’in yanısıra X CEO’su Linda Yaccarino, Snap CEO’su Evan Spiegel, TikTok CEO’su Shou Zi Chewve Discord’un CEO’su Jason Citron sorgulandı.

Senatörler, ABD’de çocuk istismarının arttığını bunda sosyal medyanın önemli rolü olduğunu belirttiler.

Senato Adalet Komisyonu oturumunda çocuklarının sosyal medya üzerinden mağdur edildiğini belirten aileler de yer aldı. Bazıları sosyal medya üzerinden istismara uğradıklarını belirttikleri çocuklarının fotoğraflarını gösterdiler.

Meta Patronu Mark Zuckerberg, konuşması sırasında senatörlerden biri tarafından ailelerden özür dilemeye davet edildi. Zuckerberg de ailelerin bulunduğu bölüme dönerek “Yaşadığınız her şey için özür dilerim. Bu çok kötü. Kimse ailenizin yaşadığı şeyleri yaşamak zorunda olmamalı” diye konuştu.

Sosyal medya CEO’ları şikayetler ve suçlamalarla ilgili olarak çalışmalar yaptıklarını belirttiler. Senatörler de sosyal medyada özellikle çocukların istismar edilmemesi için yasa çıkarılması gerektiğini dile getirdiler.