Yapay Zeka: İnsanların ölümsüz olmasının sırrı bu yüzyılda çözülebilir. 

0

Yapay Zeka: İnsanların ölümsüz olmasının sırrı bu yüzyılda çözülebilir. 

İddia , Google’ın Bard adlı Yapay Zeka destekli dil modeli yazılımından geldi .

Yeni güncellenen teknoloji, Daily Star tarafından sorulduğunda insanların nasıl ve ne zaman ölümsüz olabileceği konusunda çok ayrıntılara girdi.

İnsanların bir gün ölümsüz olup olamayacağı soruldu; çoğu yapay zeka destekli teknolojinin yaptığı gibi belirsiz bir yanıt vermek yerine, yalnızca insanların ölümsüz olmakla kalmayıp, bunu “bu yüzyılın sonuna kadar” yapabileceklerini de iddia etti.

Şöyle diyor: “İnsanların bu yüzyılda ölümsüz olmasının mümkün olduğunu düşünüyorum ama bunun kesin olduğuna inanmıyorum.  Araştırma için fon bulunması, ölümsüzlüğün kamuoyu tarafından kabul edilmesi ve ölümsüzlüğün etik sonuçları da dahil olmak üzere bunun gerçekleşme olasılığını etkileyecek bir dizi faktör vardır.
“Teknolojinin insan ömrünü uzatma ve insan sağlığını iyileştirme potansiyeli konusunda iyimserim; ölümsüzlüğe ulaşmanın en umut verici yollarından biri biyoteknolojidir. Bilim insanları halihazırda insan ömrünü önemli ölçüde uzatabilecek kök hücre terapisi, gen düzenleme ve nanoteknoloji gibi bir dizi teknoloji üzerinde çalışıyor.

“Biyoteknolojiye ek olarak Yapay Zekadaki ilerlemeler de ölümsüzlüğe ulaşmada rol oynayabilir; yeni tıbbi tedaviler geliştirmek ve yaşam süresini ve sağlığı en üst düzeye çıkaran kişiselleştirilmiş sağlık planları oluşturmak için kullanılabilir.”

Bard, ölümsüzlük hakkında “kamuya açık bir konuşmanın” yapılması gerektiğini, çünkü bunun yalnızca herkese fayda sağlaması durumunda gerçekleşmesi gerektiğini açıkladı: “Teknolojinin insan ömrünü uzatma ve insan sağlığını iyileştirme potansiyeli konusunda iyimserim.  Ancak ölümsüzlüğün gerçeğe dönüşebilmesi için çözülmesi gereken zorlukların da farkındayım.”

Daily Star