Turizmin Oscar ödülü sayılan 2022 Altın Elma ödülü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

0

Turizmin Oscar ödülü sayılan 2022 Altın Elma ödülü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

Altın Elma ödülü, Uluslararası Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu’nca turizm alanında başarılı çalışmada bulunanlara veriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Altın Elma Ödülü’ne; kentin tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak turizm faaliyetlerini desteklediği için değer bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ödülü Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu Başkanı Tijani Haddad’ın elinden aldı.

Tunç Soyer, her ödülün ödülü alanın omuzlarındaki sorumluluğu arttırdığını söyledi.

Tunç Soyer, “Ama bu yükü, bu sorumluluğu hafifletmenin bir yolu var. Sektörün öncüleri ile işbirliği yapmak. Onların rehberliğini kente kazandırmak” şeklinde konuştu.

Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (Aturjet) Başkanı Delal Atamdede de, bugüne kadarki 70 ödülden beşinin Türkiye’ye verildiğinin altını çizdi.

Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu Başkanı Tijani Haddad ise “Turizm, ekonomik bir faktörden çok daha fazlasıdır. Aynı zamanda insanlar arasındaki dostluk ve dayanışmayı güçlendirmek için kültürel bir mesajdır. Uluslararası kültürel mirasının korunarak gelecek nesillere daha iyi bir şekilde aktarılması için bir faktör olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here