İstanbul’da dev final! Şampiyonlar Ligi kupası bugün Atatürk Olimpiyat Stadı’nda sahibini buluyor.

0

İstanbul’da dev final! Şampiyonlar Ligi kupası bugün Atatürk Olimpiyat Stadı’nda sahibini buluyor.

İstanbul’da 2. kez düzenlenecek olan dev finalde İngiliz temsilcisi Manchester City ile İtalyan ekibi İnter saat 22.00’de kozlarını paylaşacak. İngiltere Premier Lig’de üst üste 3. şampiyonluğunu kutlayan Manchester City’nin tahmini kadro piyasa değeri 1,05 milyar Euro. İtalya Serie A’yı 3. tamamlayarak yeni sezon için Şampiyonlar Ligi kotası alan İnter’in değeri ise 534,45 milyon Euro

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon, İngiltere ekibi Manchester City ile İtalya temsilcisi İnter arasında bugün İstanbul’da oynanacak finalde belli olacak. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının final maçı, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. Dev final, TV8 ve EXXEN’den yayınlanacak.

Şampiyonlar Ligi kupası tarihte ilk kez bir Türk futbolcunun elinde yükselecek. Manchester City’nin kaptanı İlkay Gündoğan ile İnter’de forma giyen Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, kupayı kulüplerinin müzesine götürmeye çalışacak. Bu sezon 32 yaşındaki Gündoğan 12, 29 yaşındaki Çalhanoğlu ise 11 Devler Ligi mücadelesinde ter döktü. Her iki oyuncu da 1’er gol ve 2’şer asistlik performans sergiledi.

Şampiyonlar Ligi finaline tarihte 2. kez ev sahipliği yapacak İstanbul’da yine İngiliz ve İtalyan takımları kozlarını paylaşacak. Yine Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2005’teki finalde İtalya’nın Milan ile İngiltere’nin Liverpool takımları karşı karşıya gelmişti. Milan’ın ilk yarıyı 3-0 önde tamamladığı tarihi finali 3-3’lük skorla uzatma bölümüne ve penaltılara taşımayı başaran İngiliz devi, rakibine penaltılarda üstünlük sağlayarak şampiyonluk kupasının sahibi olmuştu.

UEFA, yaklaşık 72 bin taraftarın Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki finali takip edeceğini belirtti. Stadın doğu tribününün arkasında sponsorlar ve VIP bileti olanlar için ağırlama alanları hazırlandı. Kuzey ve güney tribünlerinin yer aldığı bölümde ise taraftar alanları olacak. İnter taraftarı kuzey, Manchester City seyircisi ise güney tribününde yer alacak. Ayrıca final için görevlendirilen 447 gönüllü, futbolseverlere yardımcı olmaya çalışacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here