2021 yılına damgasını vuracak etkiler; Saturn/Uranüs… 

0
LibraAstroloji
 
2021 yılına damgasını vuracak etkiler; Saturn/Uranüs… 
Merhabalar,
2021 yılına dair burçlara  göre genel bilgiler Ocak ayı ikinci yarısından sonra sizlerle olacak…
Ancak, kısa da olsa yıla dair önemli akışlara göz atalım, not edelim istedim..
Astrolojik olarak 2021 yılı, yeni döngülerin içinden geçileceğini gösterirken major etkileri ve diğer olasılıkları paylaşmak isterim.
Yılın en önemli vurgusu öncelikli olarak sabit burçları Boğa, Aslan, Akrep ve Kova’lar olmak üzere  etkisi altına alacak olan Satürn/Uranüs arasında yaşanacak sert etkileşim olacaktır.
Genel itibarı ile global anlamda da  zaten önemli kırılmaların olacağı düşünülürse bu sert rüzgar kişisel hayatlara da haritaya bağlı olarak yansıyacaktır.
Statükocu, değişime adapte olmakta zorlanan, ne pahasına olursa olsun içinde bulunduğu şartları korumaya eğilimli, bu konuda ısrarcı sabit burçlar olmak üzere herkesi içine bir şekilde çekecek olan dönemler Şubat, Haziran ve Aralık ayları olacaktır..
(Açının kesinleştiği tarihler 17 Şubat, 15 Haziran, 24 Aralık)
Şubat ayı bu enerjilerle ilk tanışma vakti olurken, Haziran değişiklikleri farkındalıkla ele alma ve Aralık süreci etkilerin yoğun devam ettiği, sonuçlarının görüleceği zaman dilimi olarak düşünebiliriz.
Birbirine zıt iki enerjiyi uzlaştırmak, eski, alışıldık, düzenin yeniden yapılanma mücadelesi, bilindik ezberlerin, alışkanlıkların  değişmesi elbette kolay olmayacak.
Kişisel anlamda güven, kalıcılık, istikrar aradığımız Boğa burcu alanı (Uranüs) epey sarsılacak bir yandan da özgürleşmek, monotonluktan kurtulmak, değişiklik, yenilik yapma zorunluluğu  üzerimizde artan bir baskı yaratacaktır doğal olarak. Zorlayıcı etkiler altında olunsa da şimdiye dek cesaret edemediğimiz adımları atmak adına itici bir güç olacağı aşikar.
Yenilikleri kucaklamak,  özgürleşmek, uyanışa eşlik etmek adına  dönüştürücü çıkışlara, fırsatlar yaratmaya, harekete geçmeye itecektir. Yeter ki birtakım sınırlamalara, kısıtlamalara, kurallara, baskılayıcı , engel oluşturan durumlara karşı esnek, toleranslı yaklaşabilelim. Güvence ve özgürlük isteği arasında kalmanın, güvenilir zannedilen yapıların/düzenin değişmesine yönelik stresler altında ilerlemeye çalışırken yoğun  bir çekişme, dirençle karşılaşma, kırılmalar yaşanma olasılığı barındırabilir içinde.
2021 7 Ocak/ Haziran son haftası/ Temmuz’un ilk haftası ve Kasım ayının ilk yarısı olmak üzere  Mars’ın (kavuşum, kare,  karşıt ) dokunuşlarla bu noktaları tetikleyecek olması elbette gergin enerjileri daha görünür kılacaktır.
Boğa burcu 26 Nisan- 6 Mayıs, Aslan burcu 28 Temmuz-7 Ağustos, Akrep burcu 29 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında doğanlar, (1/4/7/10. ev aksları), bu alanda Güneş, Ay ve planet yerleşimi olanlar adına değişimin kaçınılmaz etkileri öne çıkacaktır.
Her şeye rağmen bu etkiler yenilenmeye niyetli hareket ederek önümüzü açacak değişikliklere yol alabileceğimizi gösteriyor. Süreci sakin, esnek ve yapıcı yönetmekte fayda var. Genel olarak değişime direnmeyenlerin bir  adım önde olacağı söylenebilir. Genel hatları ile yıl içinde;        -Otoriteyi sorgulama -Otoritenin baskısı -Toplumun bağımsızlık isteği, çeşitli uyuşmazlıklar -Azınlıkların hakları – Özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik kararlar -Toplumsal hareketler, direnişler, grevler -Sektörel  anlamda teknolojinin öne  çıkması -Diğital dönüşüm, radikal değişiklikler -Liderleri ilgilendiren gelişmeler -Finansal piyasalarda çalkantı – Bankacılık sektöründe köklü yenilenmeler -Toprakta hareketlilik, rekoltede sıkıntılar, su  sorunu olmak üzere çeşitli etkiler altında olunabilir. Halkın  finansal durumunu ilgilendiren krizler, huzursuzluklar,  işsizliğin artışa geçmesi diğer olasılıklar.
2021 yılı genel burç yorumlarında buluşmak dileği ile. 
Güner YÖNEL/Astrolog
İletişim:

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 04 Ocak 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here