2022 yılında burçlar.

0

2022 yılında burçlar.

Merhabalar sevgili okurlar,

2022 yılında öncelikle Boğa/Akrep burçlarında yaşanacak Güneş/Ay tutulmalarıyla her açıdan çarpıcı, köklü kadersel etkilere adım adım yaklaşıyoruz. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kova olmak üzere bu burçların bulunduğu yaşam alanının değişimlere yol açacağını söylemeliyiz.

30 Nisan Boğa Güneş tutulması (Uranüs/Satürn etkili) 10 derece

16 Mayıs Akrep Ay tutulması (Satürn etkili) 25 derece

25 Ekim Akrep burcunda Kısmi Güneş tutulması (Venüs) 2 derece

8 Kasım Boğa burcunda Ay tutulması (Uranüs etkili) 16 derecede gerçekleşecek.

-Kuzey düğüm yönünü (Jüpiter enerjisi) olarak düşünürsek genişlemek, fırsatlar yakalamak, büyümek, gelişmek, kazançlarla alakalı boyutu şeklinde olanaklar yaratma gayreti öne çıkacak.

-Güney düğüm yönünü (Satürn enerjisi) olarak düşünürsek çeşitli kısıtlamalar, zorlanma, engellenme, küçülme, kayıplar dikkat çekebilir. Akrep burcunun bulunduğu yaşam alanında geçmişe dair konularla daha fazla karşılaşabiliriz.

Boğa Akrep burçlarında gerçekleşecek Güneş/Ay tutulmalarına dair detaylı bilgileri önümüzdeki dönemde sizlerle paylaşacağım.

Koç burcu yükselen Koç:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. Öncelikle ilişkiler, ortaklı konular, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket edilmesi gerekecek. 10.evdeki bu geri hareket ise, kariyer hayatınızda daha ölçülü, mantıklı, sağduyulu davranırken, ilişkileri doğru yönetme gayreti öne çıkacak. Beklenen atamalar, görev değişikliği, yeni bir iş kurma hedefi, ortaklı bir iş/kariyer konusu adına ilerlemekte zorluk yaratma olasılığı dikkate alınmalı. Bu alanda daha kalıcı tercihler yapılması için çeşitli sorgulamalar zamanı olarak düşünülebilir. Sabırsızlığınızı kontrol etmeli ast, üst ilişkilerinde ölçülü olmalısınız. Belki kurumun ya da kendi iş hedeflerinize dair bazı beklemelerin olası yansımalarına karşı mutedil olmakta fayda var. Bu alandaki beklentileri 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Satürn ise yıl sürersince; sebatlı, sabırlı ve disiplinli olmanız gereken alan 11.ev üzerinden etkisini bu yılda sürdürecek. Gelecek planları, umutları elle tutulur hale getirme çabası, gruplar içindeki rolleriniz üzerinden sizi test etmeye devam edecek. Yaşam hedeflerinize yeni arkadaşları dahil edebilir, alışıldık çevrelerden uzaklaşabilir, kariyerde takım çalışmasını, işbirliğini önemsediğinizde bu alanda yükselişi sürdürebilirsiniz. Ancak ideallerinize, umutlarınıza sıkı sarılmanın, karamsarlıktan uzak durmanın, elle tutulur hale getirmenin çabası önemli olacak. Aynı zamanda bir dönemin kapanışına doğru tanıklık etmenin bilinci ile hareket edilmesi gereken dönem olacaktır. 2.evinizde ilerleyen Uranüs ise sahip olduklarınızla ne yapacağınızı bilmeniz gereken dönem hızlanmakta. Parasal alanda, kazançlarda hedefleri hızlı ilerletmek, yapılandırmak, elle tutulur hale getirmek üzere finansal konular öncelikli olacak. Güneş/Ay tutulmaları ile tamamen finansal konular, kazançlar, ortaklı para, borçlar, yatırımlar cephesinde değişim getiren gelişmelere açıksınız. Ani kazanç sıçramaları öne çıkabilir ancak kaynakları doğru kullanmak yönünde istikrarı korumaya odaklanmalısınız.

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; 11 Mayıs’a kadar şans bolluk, büyüme, iyimserlik ve fırsatlar getiren etkileri ile 12.evinizde. Ruhsal açıdan olgunluk kazanma, kabullenme, hayata biraz da teslimiyet içinde yaklaşmak adına destekleyici. Geçmişin izlerinden, yüklerinden kurtulma olanağı sizlerle. Arınmak, negatif duygulardan uzaklaşmak, içinize dönmek, geçmişi, başkalarını affederek yola devam etme iradesi göstermek ruhsal anlamda size güç katacaktır. En önemlisi bundan sonra yapacağınız ataklar, kendinize koyduğunuz hedefler, yurt dışı planlar, kişisel idealler konusunda değerli bir ön hazırlık evresi olarak düşünmenizde fayda var. Zira 11 Mayıs sonrası Jüpiter’in burcunuza geçmesi ile oldukça şanslı, dinamik, hayattan beklentilerinize odaklanacağınız dönem başlıyor. Kişisel gelişiminize ışık tutacak fırsat arayışları hızlanacaktır. Kendinizden beklentileri aşama aşama hayata geçirme olanağı sizin elinizde olacak. Yapamadıklarınızı yapar hale gelmeniz mümkün hale gelecek. Yeni adımlar, başlangıçlar, yurt dışı hedefler, yabancılarla alakalı projeler, eğitim, yolculuklar, ailevi/yuva konuları, özel hayat olmak üzere son derece girişimci bir ruh hali öne çıkarken, genişleyen imkanları değerlendirme dönemi olarak destekleyici. Kendinizi, kişiliğinizi, hayatı kucaklama şeklinizi iyimser biçimde ortaya koyma becerisine güvendiğinizde, cesaretle yola koyulmak önünüzü açacak fırsatlar sunacaktır. 

Boğa yükselen Boğa:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. Elbette Boğa olarak daha fazla etki altında olacağınız süreç şeklinde düşünebilirsiniz. Öncelikle ilişkiler, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket etmeniz gerekecek. 9.evdeki bu geri hareket ise eğitim, yolculuk, yabancılarla alakalı konular, belki geçmiş hukuki meseleler, akademik bir plan ve ticari ilişkiler olmak üzere mantıklı, uzun vadeli beklentileri yeniden değerlendirme çabası öne çıkacak. Yine eşin yakınlarına ilişkin durumlar ve yukarıdaki konular üzerinde tekrar düşünülmesi, ele tutulur hale getirilmesi adına en doğru kararları, beklentileri 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Satürn ise yıl süresince; sebatlı, sabırlı ve disiplinli olmanız gereken alan10.ev üzerinden etkisini yıl süresince devam ettirecek. Çalışma hayatı aktif olanlar için en tepedeki Satürn yaşam hedefleri, kariyer planlarını yapılandırmak konusunda yol çizme gayreti, mücadelesi getirecektir. Toplum önünde olduğunuz bu dönem bireyselliğinizi ve başarınızı kanıtlamış şekilde yolunuza devam ederken mesleki amaçlarda beklentileri hayata geçirme mücadelesi kimi zaman kısıtlayıcı yüzünü gösterebilir. Hırsınızın, gayretinizin meyvelerini toplamaya başladığınız zaman dilimi olarak düşünmek, amaçlarınızı elle tutulur hale getirmek size düşecek. Belki de kariyerde yeni bir yön çizme zorunluluğu doğabilir. Ailevi konular, anne/baba, yuva ile olan bağlar, sorumluluklar, kimi zaman sizleri kısıtlayan yanı ile gündeminizi meşgul edecektir.

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; 11 Mayıs’a kadar şans bolluk, büyüme, iyimserlik ve fırsatlar getiren etkileri ile 11.evinizde. Gelecek planları, umutlar, işe dair ortak çalışmalar, işten, anneden  beklenen finansal kazançlar anlamında olumlu. Sosyal katılımın artacağı, arkadaşlarla yapılacak işler, projeler anlamında destekleyici. Yeni gruplar, genişleyen yeni çevreler, sosyal bağlantılar hayatınızda önemli bir yer tutabilir.11 Mayıs sonrası Jüpiter Koç geçişi yaşamı kabullenmek, hayata biraz da teslimiyet içinde yaklaşmak adına içe dönük zaman dilimi taşıyacak. Geçmişin izlerinden, yüklerinden, sizi aşağıya çeken alışkanlıklardan kurtulmak adına destekleyici. Ruhsal gelişiminize ışık tutacak deneyimler, gizli destekler, sizi koruyan iyicil enerjiler de söz konusu. 

İkizler yükselen İkizler:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. Öncelikle ilişkiler, ortaklı konular, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket edilmesi gerekecek. 8.evdeki bu geri hareket ise finansal alanda daha ölçülü, mantıklı, sağduyulu davranırken, ilişkileri doğru yönetme gayreti içinde olmak gerekecek Ortaklı, eş, iş bağlantılı bir para, yatırım konusu adına ilerlemekte zorluk yaratabilir. Yatırım, alım, satım, miras, burs, nafaka türünde planları tekrar ele alma, mantıklı beklentilerle süreci izlemek gerekiyor. Belki de geçmişe dönük boyutuna dair en doğru hamleyi yapmak için beklemeniz gerekebilir. Eşin para durumunu veya devletle alakalı resmi bir ödeme, geçmişle bağlantılı tazminat, vergi, prim, alacaklar, bankalara dair bir mesele gündeme taşınabilir. Bu alandaki beklentileri 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Satürn ise yıl süresince; sebatlı, sabırlı ve disiplinli olmanız gereken alan olarak 9.ev üzerinden yıl boyunca etkisini sürdürecek. Yaşam hedefleriniz, toplumla ilişkileriniz, kariyerde önemli aşamaların mücadelesi,  yurt dışı bağlantılar, hukuki konular, akademik ya da ticari hedefler anlamında etkileri, testleri devam ediyor olacak. Özellikle kariyerle ilgili değerli tecrübeler edinmek, birtakım amaçları elle tutulur hale getirmek adına artan sorumluluklar altında ilerlemeyi sürdürmek durumundasınız.

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; 11 Mayıs’a kadar şans bolluk, büyüme, iyimserlik, çeşitli fırsatlar getiren etkileri ile en tepede, meslek evinizde. Yapacağınız ataklar, kendinize koyduğunuz hedefler kariyer hayatınızı yakından etkileyecek. Son bir yıldır sizi geliştiren, tecrübe katan, çeşitli deneyimleri tam da şimdi iş hayatında gösterme şansı başlıyor. Yeni bir amaç belirlemek, yeni bir görev, pozisyon, kendi işinizi kurmak, büyütmek yanında ast/üst ilişkilerinden destek almanız mümkün. Maddi, manevi ödül elde etmek için fırsatlar burada. Kariyerde başarıların görünür olacağı, içinde yabancıların, akademik veya yurt dışı bağlantılı bir konu olmak üzere atılımlar, sizi ruhsal anlamda da tatmin eden yanı ile gündemi doldurabilir. Başarılarınızı perçinleyecek fırsatlar, yeteneklerinizi topluma gösterme, karşılığını almak yolu ile kazanımlar öne çıkabilir. Özellikle geçmişten bugüne yeterince iyi bir hazırlık evresi geçirdiyseniz mesleğinizde başkalarının desteğini alabileceğiniz avantajlar, yeni kapıların açılma olasılığı güçlenecektir.

11 Mayıs sonrası Jüpiter’in iyicil 11.eve geçmesi ile oldukça şanslı, dinamik, hayattan beklentilerinize odaklanacağınız imkanlar başlıyor. Kendinizden beklentileriniz büyümekte olup, yabancılarla alakalı projeler, eğitim, son derece girişimci, vizyoner bir ruhla geleceğe bakma arzusu size dinamizm getirecektir. Yeni çevreler, kişiler yanında gruplarda kendinize yer edinebilir, işten gelen kazanımlara yol açacak ataklar yapabilir, sosyal katılımın olduğu ortak projeler üstlenebilirsiniz. Liderlik edebilecek yönleriniz olduğunu görerek, gerektiğinde tek başına başarı sınırlarınızı zorlamak, umutları taze tutmak, gelecek ümitlere odaklanmak kolaylaşacaktır.

Yengeç yükselen Yengeç:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. İlişkiler, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket etmeniz gerekecek. 7.evdeki bu geri hareket dış dünya ile ilişkilere odaklanma zorunluluğu var. Özel ilişkilerde kısıtlanma, evlilik kararlarında bocalama, ortaklı, işbirliği gerektiren profesyonel iş yaşamında yeterince ilerleyememe, hukuki konular veya boşanma süreci olanlar adına bu konuları tekrar masaya yatırma konusunda beklemeler söz konusu olabilir. Aynı zamanda yeterince sevgi, ilgi görememe, çekinceler yaşama veya eşin hayatında olup biten kısıtlayıcı, sorumluluk getiren durumlara eşlik etme zorunluluğu içinde olunabilir. Bu alandaki beklentileri 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Satürn ise; sebatlı, sabırlı ve disiplinli olmanız gereken alan olan 8.ev üzerinden etkisini yıl boyunca sürdürecek. Finansal konuların baskısı sürerken, ortaklaşa alanda krizleri akıllıca yönetme mücadelesi sizleri meşgul edecek. Eş, ortak kaynaklı maddi paylaşımlar, miras, başkalarının kaynaklarına yönelik sorumlulukların üstesinden gelmek adına bu alana odaklanma mecburiyeti içinde olunabilir. Dış dünyaya olan maddi bağımlılıkları gözden geçirmek, eş, başkalarına bağlı  yaşanan parasal daralmaları yönetmek, ortak yatırım planlarını elle tutulur hale getirmek için halen zamanınız var. Aynı zamanda maddi birikimleri değerlendirmek, olabildiğince bütçeyi disipline sokmak, aile bağlantılı paylaşımlara odaklanmak, sağlıkla ilgili konularda kalıcı çözümler aramak öncelikler arasında yer alabilir.

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; 11 Mayıs’a kadar şans bolluk, büyüme, iyimserlik, fırsatlar getiren etkileri moralinizi yükseltmek, dış dünyada şans aramak için ideal bir süreç. 9.evde yeni ufuklar aramak, tecrübeler edinmek, kişisel gelişiminizi destekleyecek adımlar atmak üzere sınırları zorlayacağınız imkanlara açıksınız. Fırsatlar akademik bir konu, üniversite yaşamına dair bir hedef, yurt dışı bağlantılı işler, seyahatler, lisan eğitimi, medya bağlantılı konular olmak üzere olumlu bir hava esecektir. Sizden tecrübeli, güçlü kişilerden destek almak, gelişiminizi bir sonraki aşamaya taşımak ve kariyer hedeflerinize yönelik deneyimleri büyütmek anlamında bereketli bu dönem yolculuklara da vurgu yapabilir. Hemen ardından Jüpiter Koç burcu (10.ev) geçişi mesleki konularda yeni şanslar, işte pozisyon değişikliği, atamalar, yeni bir göreve başlama, güçlü kariyer beklentilerini hayata geçirmek konusunda itici bir güç olacaktır. Maddi manevi desteklendiğiniz, başarılarınızın takdir gördüğü süreç yaşanması güçlü bir ihtimal. 

Aslan yükselen Aslan:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. Öncelikle ilişkiler, ortaklı konular, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket edilmesi gerekecek. 6.evdeki bu geri hareket ise sizi iş hayatında, rutin yaşam/çalışma koşullarında ölçülü, mantıklı, sağduyulu davranırken, ilişkileri doğru yönetme gayretine götürecek. Yeni bir iş kurma hedefi, iş görüşmeleri, işte düzen değişikliği, ofiste kalıcı planlar, eleman alımlarını, hizmet verdiğiz, aldığınız konularda sorumluluklar sizi kısıtlayabilir. Günlük hayatın yükleri, düzen, rutin çalışmaların stresi artarken, sağlıkla ilgili zayıflıkları önemsemeli, kendinizi korumaya gayret etmelisiniz. Bu türlü konuları 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Satürn ise; sebatlı, sabırlı ve disiplinli olmanız gereken alan 7.ev üzerinden etkisini sürdürmekte. Yaşam hedeflerinize arkadaşları dahil edebilir, kariyerde takım çalışmasını, işbirliğini önemsemek yolu ile mesleki planlarda yükselişi yavaş yavaş devam ettirebilirsiniz. Yıl süresince dış dünya ile ilişkileri yapılandırmanız, özel hayatta yolunda gitmeyen bağları gözden geçirmeniz adına baskı, testler sürecektir. Evlilik kararına dair sorgulamaların getireceği sorumluluklar, getireceği yapılanmalar belki ilişkilere yönelik yanı yıl süresince sizi bağlıyor olacak. İş hayatı, yeni ortaklıklara yol açan gelişmeler altında başkaları ile olan bağları mantık temelinde ilerletme zorunluluğu içindesiniz. Hukuki konularda ise birtakım beklemeler, yavaşlamalar olası.

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; 11 Mayıs’a kadar şans bolluk, büyüme, iyimserlik ve fırsatlar getiren etkileri ile 8.evinizde. Hayata biraz da teslimiyet içinde yaklaştığınızda desteğini alabilir, finansal yüklerden, korkulardan kurtulma şansına açık olabilirsiniz. Parasal anlamda eş, aile ya da ortaktan gelebilecek finansal destekler öne çıkabilir. Borç, alacak konularınızı halledebilir, maddi paylaşımlarda yaşanan sorunları aşma çabasına girişebilirsiniz. Her ne kadar kredibiliteniz açısından destekleyici olsa da abartılı, aşırı iyimser kararlar, beklentiler içinde olmamalı, borçlanma limitinizi kontrollü kullanmalısınız. Ortak gelir, gider dengenizi, bütçenizi korumak, birikimleri doğru değerlendirmek, miras, alım satım, yatırım konularında akıllıca hareket etmek, var olan borçların yüklerinden kurtulmak yararınıza. Bir sağlık sorunu varsa elbette iyileştirici gücü olacaktır. 11 Mayıs sonrası Jüpiter’in Koç burcu 9. eve geçmesi ile oldukça şanslı, dinamik, dış dünyaya açık süreç başlıyor. Yeni adımlar, kişisel gelişiminiz, yurt dışı hedefler, yabancılarla alakalı projeler, eğitim ve ticari olmak üzere son derece girişimci bir dönem olarak değerlendirilebilir. Ufkunuzu genişletmek, yeni kişilerle tanışmak, destek görmek, deneyimler, yeni bir uzmanlık kazanma çabası adına yeni pencereler açılabilir. Üniversite yaşamına ilişkin arayışlar, yurt dışında bir süre kalmak, akademik bir hedef veya lisan eğitimi adına seyahatler gündeme gelebilir. Hukuki konuları olanlar adına hızlı, sonuca odaklı gelişmeler diğer olasılıklar arasında.

Güneş/Ay tutulmalarının 4/10.evlerde yaşanacak olması, kadersel değişimlerin kariyer, mesleki amaçlar, aile, yerleşim ve yuva konularında öne çıkacağı düşünülürse; meslekte, yaşam hedeflerinizde önemli sıçramalar yaşanma olasılığı farkındalık yaratacaktır. Yeni oluşumlara, değişikliklere öncelik vermek, o alana yoğunlaşmak yolu ile ilerleme sağlamanız söz konusu. Yerleşik düzen, baba, ailevi konularda sizi bağlayan durumlar yaşanabilir. 

Başak yükselen Başak:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. İlişkiler, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket etmeniz gerekecek. 5.evdeki bu geri hareket her şeyden önce aşkta çeşitli kaygılara yol açabilir. İlişkinizi yeni bir aşamaya taşıma gayretinde sabırlı olurken eldeki kaynakları riskli araçların tuzağından korumaya çalışmalısınız. Anne olmak, çocuklarla ilgili çeşitli sorumluluklar da bu dönem meşgul edici olabilir. Bu türlü konuları 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır. Aynı zamanda iş hayatında olası beklemeler öne çıkabilir ancak Venüs/Mars ikilisinin 6.eviniz Kova burcuna geçmesi ile Mart ayı hareketli, fırsatlar getiren yanını gösterecektir.

Satürn ise; sebatlı, sabırlı ve disiplinli olmanız gereken alan 6.ev üzerinden etkisini yıl boyunca sürdürecek. Yıl bazında iş ilişkilerini yapılandırmak, çalışma koşullarını bir düzene oturtmak, becerileri geliştirmek anlamında destekleyici. Kendinizi geliştirmeniz, ustalık kazanmanız gereken şartlar altında olabilirsiniz. İşe ait kalıcı düzenlemeler, yeni teknikler öğrenmeniz yönünde girişimler yapılabilir. Daha fazla kendinizden vereceğiniz, hizmet, destek odaklı yaşanacak bu süreç iş hayatında ivme kazandıracak sürecin hemen öncesinde önemli bir hazırlık zamanı olacaktır.

Zira şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; 11 Mayıs’a kadar şans bolluk, büyüme, iyimserlik ve fırsatlar getiren etkileri ile 7.evinizde. Bundan sonra yapacağınız ataklar, kendinize koyduğunuz hedefler, işe dair idealler konusunda değerli olacak. Bu dönem kariyerde yeni fırsatlara yol alabilir, ortaya koymanız gereken hedefler üzerinden ilerleme gayretine girişebilirsiniz. Zira dış dünyaya, sosyal imkanlara daha açık olmanın avantajları kullanılabilir olacak. Özellikle yeni anlaşmalar, ortaklıklar yaşamınıza girebilir, hukuki konularda desteklenme şansı elde edebilirsiniz. Özel hayatı ilgilendiren yanı ise eşle daha paylaşımcı, fedakarlık içeren bağlar yaşanabilir. Yeni ilişkiler, evlilik kararları dikkat çekebilir. 11 Mayıs sonrası Jüpiter’in Koç burcu geçişi ile oldukça şanslı, dinamik, maddi konuların, eşin kaynaklarını ilgilendiren boyutu, kredibilitenizde artış, yatırımlara odaklanacağınız imkanlar başlıyor. Yeni adımlar, başkalarının maddi imkanlarından yararlanmak üzere son derece girişimci bir dönem olarak değerlendirilebilir. Her türlü finansal konuya, borç, alacak meselelerine dair gelişmelere, ortak yatırım, bütçe tanzimi, eş ya da ortağınızın maddi durumuna ilişkin olumlu ilerlemeler sağlanabilir. Başkalarının kaynaklarından yararlanmak konusunda cesaretiniz artacak, miras, hak edişlere ilişkin çeşitli açılımlar gündeme gelebilir. 

Terazi yükselen Terazi:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. Elbette Terazi olarak daha fazla etki altında olacağınız süreç olarak düşünebilirsiniz. Öncelikle ilişkiler, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket etmeniz gerekecek. 4.evdeki bu geri hareket ise her şeyden önce dış dünyadan iç dünyanıza dönme zorunluluğu getirirken çeşitli kısıtlamalara da yol açabilir. Özellikle yuvada, yerleşim konularında, aile içi ilişkilerde daha fazla gerçekçi olmak, uyumu korumak üzere sorumluluklar olacak. Evde düzen sağlamak, ev alım, satım, toprağa ait bir konunun çözümlenmesi, aile büyükleri ile ilgili durumlar, yaşanan yerde sizi sorumlu kılan şartlar üzerinizde baskı yaratabilir. Sorumlulukları yeterince ilerletmekte zorlanabilirsiniz. Bu türlü konuları 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Sizi sabırlı, sebatlı, disiplinli olmaya iten Satürn ise çocukları olanların sorumluluklarının bu yılda devam edeceğini gösteriyor. Anne olmakla alakalı çeşitli beklentilere odaklanabilirsiniz. Aynı zamanda kariyer hayatına yönelik hedeflerde temkinlisiniz ancak ne yöne gideceğiniz konusunda yeni bir ivme kazandıracak etkilerden de söz edilebilir. Bu anlamda kendinizi profesyonelce ortaya koyabileceğiniz aşamalar kayda değer olacaktır. Hayatın keyifleri, aşkın, sevginin, ciddi, elle tutulur yanı ağırlık kazanırken, bir ilişki beklentisi zaman zaman stres kaynağı olabilir. Zira yaşamın keyifleri, aşk, sevgi ilişkilerinde ölçülü, mantıklı hareket ederken kişisel yeteneklerin üzerinde ilerleme gayreti sizleri yıl süresince etkileyecek. Çocukların yaşamını toparlamak, onların yaşadığı değişimleri öncelikler arasına alma zorunluluğu kişisel mutluluklara, gevşemeye zaman ayırmakta zorlanma getirebilir. Spekülatif, riskli ataklarda daha temkinli, riski minimize ettiğinizde elle tutulur kazançlara, yatırımlara odaklanabilirsiniz.

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; Bolluk, büyüme, iyimserlik, fırsatlar getiren 6. evinizdeki seyri Mayıs ortasına kadar sizin şansa açık alanınız olarak duruyor. İş hayatında çeşitli imkanlar yaratılabilir. Yeni bir işe başlama, iş ilişkilerinden fayda sağlama, kendinizi geliştirebileceğiniz imkanlar bulabilirsiniz. Size ustalık, tecrübe kazandıracak şartlar içinde olma ihtimaline daha ziyade hizmet, başkalarına destek olma, arka planda fedakarlık yapmak şeklinde ilerleme zorunluluğunu eklemeliyiz Çalışma koşullarında genişleme, eleman değişiklikleri, ofiste lokasyon değişikliği, yeni bir düzen kurma, işle ilgili bir eğitim fırsatı ihtimaller arasında olabilir. Sağlıkta, sizi zorlayan alışkanlıklar, bağımlılıklar adına destek arayabilirsiniz. Diğer yandan günlük hayatın rutinini derlemek, toparlamak, bir disiplin sağlamak için rehavetten ziyade ekstra çaba göstermek gerekecek. Hemen ardından 11 Mayıs sonrası Jüpiter Koç (7.ev) alanına geçişi ile dış dünyada sizi bekleyen fırsatlar dönemine giriliyor. Yeni ilişkilerin, ortaklıkların, evlilik hayatının altını çizen gelişmelere açık duruyor olacaksınız. Kariyer hayatınızı ilgilendiren hızlı gelişmeler, öneriler, ortaklıklar öne çıkabilir. Eşin yaşamında hızlanan değişiklikler, hukuki bir konu, içinde yabancıların olabileceği çeşitli imkanlar desteğe, şansa açık olacağınızı gösteriyor. 

Akrep yükselen Akrep:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. Öncelikle ilişkiler, ortaklı konular, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket edilmesi gerekecek. 3.evdeki bu geri hareket yakın çevre, kardeş, akraba ilişkilerinde ölçülü, mantıklı, sağduyulu olmaya itmekte. Özellikle anlaşma, kontrat gerektiren işlerinizde mantıklı hareket etmek, bazı sorgulamalar yapmak gerekebilir. Satış, pazarlama alanında, kardeşle yapılan işlerde birtakım beklemelere maruz kalabilirsiniz. Bu türlü konuları 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Sizi sabırlı, sebatlı, disiplinli olmaya iten Satürn ise 4.ev konularında her açıdan sorumlulukların bu yılda devam edeceğini gösteriyor. Ailede yaşlılar, anne/babaya ilişkin yükler varsa bağlayıcı etkisi devam edebilir. Aynı zamanda yerleşik düzeni, özel yaşamı, güvenliği, toprağa dair bir konuyu, taşınmayı içine alan konularda yeni bir düzen yaratmakla ilgili durumlar içinde olabilirsiniz. Kariyer hayatına yönelik hedeflerde yavaşlama ancak ne yöne gideceğiniz konusunda yeni bir ivme kazandıracak etkilerinden de söz edilebilir.

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; 11 Mayıs’a kadar şans bolluk, büyüme, iyimserlik getiren etkileri ile 5.evinizde olacak. Öncelikle aşkta yeni heyecanlar, romantizm, duygusal tatmin getiren keyifli sevgi ilişkileri, annelik arzusu içinde olunabilir. Çocukları olanlar adına onların hayatında iyicil gelişmeler, başarı hikayeleri bazı ebeveynler adına mutluluk getirecektir. Diğer yandan yetişkin çocuğunuz varsa onun yaşamında genişleyen imkanlar, fırsatlar öne çıkabilir. Kişisel anlamda kendinizi ifade ettiğiniz yaratıcı eylemler, başarıya odaklı aktiviteler, spor, creatif çalışmalara, ailenin kaynaklarından yararlanma imkanına yönelebilirsiniz. Hemen ardından Jüpiter Koç burcu geçişi ile iş hayatınız, çalışma koşullarınız adına hızlanan bir evreye giriş yapabileceğiniz şartlar başlıyor.  Yeni iş arayışları, iş ortamında hızlanan tempo, rutin hayat düzeni aktifleşiyor olacak. Eleman değişiklikler, yeni bir iş düzeni kurmak, içinde yabancıların olduğu iş temasları, yeteneklerinizi kullanma, kazanç sağlama olasılığı mümkün.

Güneş/Ay tutulmalarının 1/7.evlerde olması, esas kadersel değişimlerin önemli akslarda yaşanması önemli elbette. Profesyonel iş hayatında, yaşam hedeflerinizde önemli sıçramalar, değişikliklere eşlik etmek, ilişkiler, ortaklı konular ve dış dünyadan destek göreceğiniz fırsatlara yoğunlaşmak yolu ile ilerleme söz konusu. Yeni ortaklıklar, evlilik kararları beklenmedik şekilde öne çıkabilir. Kendinize odaklanmaktan ziyade dış dünyada olup biten değişimlere ayak uydurmak durumundasınız.

Yay yükselen Yay:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. Öncelikle ilişkiler, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket etmeniz gerekecek. 2.evdeki bu geri hareket her şeyden önce maddi durumunuza ilişkin konulara vurgu yapacak. Nakit durumunuz, iş, kazanma potansiyeliniz, yatırım planlarınız, harcama kalıplarınız olmak üzere disipline sokma gayretine girişilecek. Hesapta olmayan giderler, zorunlu harcamalar gündeme gelebilir. Yatırım planlarınız, alım satım konularınız hakkında hayati kararlar almaktansa temkinli hareket etmek yerinde olacaktır. Bu türlü konuları 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Sizi sabırlı, sebatlı, disiplinli olmaya iten Satürn bu yılda birtakım testler, zorunluluklar altında olunacağını gösteriyor. Kişisel hayatınızda zihinsel yaratıcılığı çok başka bir aşamaya taşımak, öğrenmek, bilgiye dayalı konularda yoğun gündemler belirlemek kaçınılmaz görünüyor. Elbette entelektüel açıdan sizi geliştirecek çeşitli bilgi bazlı kaynakları, dağarcığınızı elle tutulu hale getirmenizi sağlayacak. Eğitim, kurs, seminer çalışmalarına odaklanmak, tez hazırlıkları, medya çalışmaları, yayın dünyası olmak üzere düşünceleriniz aktarabileceğiniz mecralar işin içinde olabilir. İş hayatında çeşitli anlaşmalar, ticari konular, yolculuklar olmak üzere yıl süresince odaklanmanız gereken diğer başlıklar olabilir. Kardeşlerin yaşamında birtakım değişiklikler, çocukların gelecek planlarında, umutlarında kalıcı yenilenmeler olası.

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; 11 Mayıs’a kadar şans bolluk, büyüme, iyimserlik, fırsatlar getiren etkileriyle Mayıs ortasına kadar 4. evinizden destek olacak. Ev, yerleşim, ailevi konularda canlılık, destekleyici şartlar, koruyucu etkiler altındasınız. Aile hayatında iyileştiren, yakın bağları kuvvetlendiren gücü artıyor. Yuvanızı ferah, yaşanır, huzurlu hale getirmek için şanslar kullanılabilir. Yer değişikliği, domestik ortamda çeşitli yenilenmeler, tadilat, bakım, ev sahibi olmakla ilgili beklentilere odaklanabilirsiniz. Bu anlamda aileden destek alınabilir. Özel yaşamın daha keyifli, huzurlu hale geleceği söylenebilir. Psikolojik olarak iç dünyanıza dönme, aile ilişkilerinde fedakarlık, verimkarlık duyguları yükselişe geçiyor olacak. Bu alanı bitişler, yeni başlangıçlar, arınarak içinden çıkacağınız süreç olarak düşünebilirsiniz. Toprağa ilişkin yatımlar, emlak alım satım işlerine dair ataklar mümkün. Anne/baba yaşamında değişiklikler ise olumlu gelişmelerin habercisi olarak sizi etkileyebilir. 11 Mayıs sonrası Jüpiter’in Koç burcu geçişi ile çok dinamik şartlara ilerliyorsunuz. Girişken, cesur, risk almaya eğilimli adımlar var. Aşkta cesur, fethedici heyecanlar söz konusu. Annelik heyecanı yaşamak ise arzu edenler adına çok olası. Çocukların yaşamında olumlu değişiklikler, başarılar öne çıkabilir. Kendinizi ifade etmek, göstermek istediğiniz konularda yeni girişimler, adımlar, çeşitli hobiler, aktiviteler içinde yer alabilirsiniz. Yeteneklerinizi kazanca cevirecek hamleler, girişimler karşılıksız kalmayacak. Spekülatif alanda daha girişimci, çeşitli yatırım araçlarına odaklanma, aileden (baba) gelen fırsatlar öne çıkabilir.

Oğlak yükselen Oğlak:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. İlişkiler, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket etmeniz gerekecek. 1.evdeki bu geri hareket her şeyden önce içe dönük, dış dünyadan uzak, biraz mesafe getiren şartlar altında kişisel önceliklere yer verdiğiniz söylenebilir. Kariyer hayatınızda daha ölçülü, mantıklı, sağduyulu davranırken, ilişkileri doğru yönetme gayreti öne çıkacak. Beden, sağlık, kişisel hedefler, projeler olmak üzere yukarıdaki konuları 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Sizi sabırlı, sebatlı, disiplinli olmaya iten Satürn ise; yıl boyunca disiplinli olmanız gereken 2. .ev alanı üzerinden etkisini sürdürecek. Para ve varlıkları anlatan bu alanda yıl süresince yepyeni bir yapılanma aşaması olarak düşünmeniz yerinde olacaktır. Elinizdeki değerleri, para durumunuzu, özellikle yeteneklerinizi daha etkin hale getirmeniz konusunda testler sizleri disiplinli olmaya zorlayacak. Maddi anlamda çeşitli kısıtlamalar ya da sıkıntılar getirse bile, bu duruma çözüm üretmek, daha gerçekçi davranmak konusunda uyaracaktır. Dolayısı ile kazançlar konusunda sistemli, akılcı olmak, bütçenizi gözlem altında tutmak, savurganca alışkanlıkları terbiye etmek, birikime odaklanmak, yatırım amaçlı planlar yapmak adına eğitici bir dönem. Bütçe, kazanımları değerlendirmek, somut finansal planların uzun soluklu hale getirilmesi mümkün

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; 11 Mayıs’a kadar şans bolluk, büyüme, iyimserlik, fırsatlar getiren etkileri 3. evinizden geliyor. İletişim, eğitim, kardeşler ve yakın çevre ile olan ilişkiler açısından hareketli, duygusal açıdan besleyici olacaktır. Özellikle kardeş hayatında değişikliler öne çıkabilir. Yakın çevre ilişkilerinden destek görme, dayanışma içinde olmak mümkün. Düşünceleri, fikirleri daha farklı ve sezgisel biçimde ortaya koyabilme fırsatı yaratılabilir. Yeni bir eğitim, iletişim konuları, dil öğrenme, çeşitli kurslara iştirak etme, ticari, satış, pazarlama alanında girişimler yapmak, zihinsel projeler üretmek yazmak açısından destekleyici. Eğitim yaşamı aktif olanların önemli kararlara yöneleceği, zihinsel projelere girişeceği, kendini geliştireceği şartlar doğabilir. Kısa yolculuklar, kontratlar, çevresel değişiklikler şanslı gelişmelere açıklık verecektir. 11 Mayıs sonrası Jüpiter’in Koç burcu geçişi ile ev, yerleşim, ailevi konularda canlılık, destekleyici şartlar, genişleyen imkanlar altında olunacak. Ev ve aile hayatında özgürleşme eşliğinde belki yeni fırsatlar yerleşim konularını içine alabilir. Yuvanızı yenilemek ferah, yaşanır hale getirmek için yeni kararlar alınabilir. Yer değişikliği, domestik ortamda çeşitli yenilenmeler, tadilat, bakım, ev sahibi olmakla ilgili konulara odaklanabilirsiniz. Ev, aileye dönük olumlu gelişmeler, bitişler, yeni başlangıçlar, arınarak içinden çıkacağınız keyifli bir süreç olarak düşünebilirsiniz. Bu arada toprağa ilişkin yatımlar, emlak alım satım işleri, yerleşik düzenle ilgili ataklar öne çıkabilir.

Kova yükselen Kova:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketiyle girildi. Öncelikle ilişkiler, ortaklı konular, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket edilmesi gerekecek. 12.evdeki bu geri hareket ile iç dünyaya dönük geçecek bu dönemde biraz yalnızlıkla barışık bir dönem. Kendi kendinizle kalmaktan hoşnut olabilir, yakın süreçte kendi kişisel hedeflerinizi düşünmek, iş planlarına odaklanmak yolu ile bu ayı geçiş süreci olarak düşünülmelisiniz. İlişkilerde kafa karışıklıklarına dikkat edilmeli. Sağlık konularında daha özenli olmalısınız. Çeşitli zayıflıklar önemsenmeli, dinlenmeye, rutin yaşamı yavaşlatmaya gayret etmelisiniz. 6 Mart sürecinden sonra daha bilinçli kararlar alma, planları yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Satürn ise; yıl boyunca sebatlı, sabırlı ve disiplinli olmanız gereken alan1.ev üzerinden etkisini sürdürecek. Gelecek planları, umutları elle tutulur hale getirme çabası, kişisel hedefler, bundan sonra ne yapmak istediğiniz, iş hayatında karar vermeniz gereken dönem yıl süresince etkili. Kalıcı, uzun soluklu yapılanmaların mücadelesi anlamında halen baskı kurmakta olsa da yepyeni başlangıçlar aşaması olarak düşünmelisiniz. Kariyer yaşamınız olmak üzere hedeflerinizi netleştirmek, hayatınıza yeniden bir yön çizmek konusunda yol gösterici olacaktır. Sadece kendi hedeflerinize odaklanmak, yaşamınızı yeniden dizayn etmek, uzun soluklu planlara odaklanmak, bunları yönetmek adına baskı olsa da kararlılık içinde olacaksınız.

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter ise; son bir yıldır kendinize oldukça fazla yatırım yaptığınız süreç yaşadınız. Şimdi yeni başarılara, emeklerinizin karşılığını almaya yönelik şanslar 11 Mayıs’a kadar sizlerle. Şans bolluk, büyüme, iyimserlik ve fırsatlar getiren etkileri Jupiter eşliğinde 2. evinizden sizi destekliyor olacak. İş hayatında çeşitli imkanlar, bolluk, yeni bir işe başlama,  kendinizi geliştirebileceğiniz imkanlar yaratma becerisi gösterilecek. Daha fazla parasal kazançlar, üretkenliği ortaya koyma fırsatı bulunacak. Bütçenizi toparlama şansı, yeteneklerinizi sergilemek yolu ile para girdisi sağlama şansı bulunabilir. Nakit girişini doğru değerlendirmeli, birikim, yatırım, kaynakları koruma yönünce akıllıca hamleler yapmalı, maddi değerinizi artıran, güven arayışınızı pekiştiren projelere yer açmalısınız. Yabancılar, medyaya dair konular, hayal gücünüzü daha etkin kullanabileceğiniz imkanlarla buluşabilirsiniz. Hemen ardından Jüpiter Koç (3.ev) alanına geçişi ile yakın çevre, iletişim, eğitim, yolculuklar anlamında sizi bekleyen fırsatlar dönemine giriliyor. Düşünsel açıdan çok daha verimli olacağınız ataklara yol alınabilir. Düşünceleriniz, fikirlerinizi somutlaştırmak, yeni kararlar almak, eğitsel konularda kazançlı çıkabileceğiniz fırsatları kullanma beceriniz yükselecek. Özellikle eğitim, öğrenim, ticari konuları aktif olanlar adına oldukça cesaret verici şartlar içinden geçilecek. Bu arada kardeşlerle ilişkiler, onların yaşamında değişen şartlar, işe dair sözleşmeler belki lokasyon değişiklikleri öne çıkabilir.

Balık yükselen Balık:

Yeni yıla Venüs’ün Oğlak burcundaki retro hareketi ile giriliyor. Öncelikle ilişkiler, ortaklı konular, aşk, hayatın keyifleri, sosyal bağlar, maddi konular olmak üzere daha dikkatli hareket edilmesi gerekecek. 11.evdeki bu geri hareket sosyal bağları, arkadaşlıkları, işe dair ekip çalışmalarını mantıklı, sağduyulu ele alırken, ilişkileri doğru yönetme gayreti öne çıkacak. Ortaklı bir iş/kariyer konusunda ilerlemekte zorluk yaratabilir. Geleceğe dönük olanlar, umutlar, içinde bulunduğunuz organizasyonlar adına son derece yapıcı ancak gerçekçi olunduğunda retro sonrası şansınız yükselecektir. Ortak bir proje, iş kaynaklı bir çalışma, arkadaşlarla yapılacak işler, gelecek planları olmak üzere netlik aradığınız konuları. 29 Ocak/6 Mart sürecinde yolunda ilerletme şansı olacaktır.

Sizi sabırlı, sebatlı olmaya iten Satürn ise; bu yılda 12.ev üzerinden etkisini sürdürecek. Her ne kadar Jüpiter burcunuzda size destek, güven verecek olsa da, 2023 yılı Mart ayına kadar bu yerleşim ile yaşamınızda vazgeçmeniz, bırakmanız, hayatı, hedefleri akışında izlemeniz gereken süreçte olduğunu unutmamalısınız. Özellikle kariyer planlarında dilediğinizce ilerleyememek, kısıtlı kalma, hayatınızın kontrolünü kaybetme korkusu içinde hayati kararlar almakta ısrarcı olunmamalı. Yeni başlangıçlara hazırlık yapmanız gereken bu zaman diliminde zorunlu kabullenmeleri sindirmeniz gerekecek. Bu nedenle kendinize karşı katı, yargılayıcı olmaktan uzak durmalısınız. Aslında bundan sonraki süreçte kendinizi nerede görmek istiyorsanız o alana odaklanma, tasarıları gözden geçirme zorunluluğu var. Sizin için önemli, değerli olan bir konuyu, hedefi geliştirmeye çalışmak en doğru yol olacaktır. Riske girmemeli, kendinizi başkalarının insafına teslim etmemelisiniz. Sıkı sıkıya sarıldığınız geçmişin, kişilerin, bazı koşulların hayatınızdan çıkmasına izin vermelisiniz.  Bu yıl pek çok şeyi ardınızda bırakacağınız, geçmişle yollarınızı ayıracağınız sürecin son demleri olacaktır.

Şanslı etkilere açıklık veren Jüpiter’in ise; Mayıs ayı ortasına kadar şans bolluk, büyüme, iyimserlik, fırsatlar getiren etkileriyle burcunuzda. seyretmesi sizin şansa açık alanınız olarak duruyor. Ne yapmayı planlıyorsanız kendinize yatırım olarak düşünmelisiniz. Yaşamı iyimserlikle, güvenle kucaklamak yolu ile iyicil enerjileri kendinize çekme fırsatı başlıyor. Özellikle son bir yıldır arka planda hazırlık yaptığınız, emek verdiğiniz, bir hedef koyduğunuz konuları bilinçli ilerletme fırsatı verecek. Dış dünya ile kurulacak, fayda sağlayıcı ile ilişkilerden kazançlı çıkma, kendinizi geliştirebileceğiniz yeni olanaklar, yabancılarla ilgili her türlü plan, akademik bir hedef, eğitim, yolculuk senaryoları yaşamınızda önemli başlangıçlara yol açabilir. Yeni umutlar, deneyimler peşinde giderken gerçekçi olunduğunda ilerleme sağlama şansınız yükselecektir. Tüm bu konularla alakalı yeni adımlar atabilmek için şansınızı akıllıca, abartmadan, çok fazla hayale dayalı hareket etmeden ilerletmek mümkün. Yeni ilişkilerin, evlilik hayatının, kariyerin getireceği olumlu gelişmelere açık duruyor olacaksınız. Kimi yükselen Balık’lara anne, baba olma şansı verebilir. Hemen ardından Jüpiter 11 Mayıs sonrası Koç (2.ev) alanına geçişi ile finansal fırsatlar yaratma süreci dönemine giriliyor. Kariyer hayatınızı ilgilendiren hızlı gelişmeler, kaynakları artırma, genişleyen bütçeyi değerlendirme fırsatı doğacaktır. Son 6 aydır verilen emeklerin karşılığını alacağınız ataklar yapabilirsiniz. Özelikle kişisel yeteneklerin kazanca dönüşmesi yönünde atılımlar öne çıkabilir.

 Sevgilerimle, 

Güner YÖNEL/Astrolog
İletişim:

 

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 09 Ocak 2022

Yazarın Tüm Yazıları

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here