Galatasaray, Alanya deplasmanında

0

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında bugün deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak.

Alanya Oba Stadı’nda yapılacak maç, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı hakem Cihan Aydın yönetecek.

Galatasaray, ligin geride kalan 31 maçlık bölümünde 27 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayarak 84 puan topladı. Sarı-kırmızılılar, haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 2 puan önünde lider girmişti. VavaCars Fatih Karagümrük’ü deplasmanda 2-1 yenen ve puanını 85’e çıkaran Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Alanya’dan 3 puanla dönerek yeniden zirveye çıkmayı hedefliyor.

Alanya temsilcisi ise 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 yenilgiyle 42 puan aldı. Ligde 7 maçtır yenilmeyen Fatih Tekke’nin çalıştırdığı Corendon Alanyaspor, serisini sürdürmek istiyor.

İki takım arasında Süper Lig’in ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Galatasaray 4-0 kazanmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonunun bu haftadan itibaren hayata geçirdiği kritik maçlardaki yabancı VAR ataması, Alanyaspor-Galatasaray karşılaşmasında uygulanacak.

Galatasaray’ın 32 yaşındaki file bekçisi Günay Güvenç, cezası nedeniyle kadroda olmayacak. Sarı-kırmızılı takımda ayrıca Sergio Oliveira da kadroda bulunmuyor.

Galatasaray’da Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu, müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, bugünkü mücadelede kart görmeleri durumunda 33. haftadaki Siltaş Yapı Pendikspor müsabakasında forma giyemeyecek.