KİRACI, ÇIKMAK İÇİN MAL SAHİBİNDEN 1 MİLYON LİRA İSTEDİ

0

KİRACI, ÇIKMAK İÇİN MAL SAHİBİNDEN 1 MİLYON LİRA İSTEDİ

Kiracılarla mal sahipleri arasındaki tahliye davalarının uzun sürmesi kiracıların elinde önemli bir koz haline gelmiş durumda. Gayrimenkul sahipleri tahliye davaları ve %25 kira zammı sınırı başta olmak üzere sorunlarını sosyal medya platformlarında paylaşırken bazı çarpıcı durumlar da duyuruluyor.

Gayrimenkul hukuku davalarına bakan bir avukat kiracının, çıkmak için müvekkili mal sahibinden 1 milyon lira para istediğini duyurdu. Avukat Tahir Kemal Bozkır, söz konusu paylaşımında “Bir müvekkil adına açtığımız iş yeri tahliye davasında sona geldik. Tahliye kararı çıkacağı belli olunca davalı kiracı, dosyayı istinaf edip uzatmamak için müvekkilden 1 milyon TL talep etti.. Yargının işleyişi yüzünden bu haksız talepler ortaya çıkıyor; çok vahim” ifadelerine yer verdi.

Bu mesaj çok sayıda ev sahibi  ve mal sahibinin sosyal medyayı mesaj borbardımanına tutmasına yol açtı. Mal sahipleri çıkmak için para istemenin şantaj olduğunu belirtirken, avukat Bozkır, “maalesef hukuken şantaj sayılmıyor” yanıtını verdi. Bir mal sahibi ise “ev sahibi %25’ten fazla zam isterse suç ama 1 milyon istemek normal” mesajını paylaştı. Konuyla ilgili mesajlaşmalarda bir mal sahibi satışa koyduğu evden çıkmak için kiracısının 100 bin lira talep ettiğini belirtti.