Katlanır araç: Motosiklet gibi park edebilen yeni  araç geliyor

0

Katlanır araç: Motosiklet gibi park edebilen yeni  araç geliyor

Yalnızca 1,5 metre genişliğinde olan   tamamen elektrikli CT-2 aracı, farklı modlarda çalışarak boyutu yalnızca 3,2 metreye kadar genişletip küçülterek dar bir park alanına veya küçük bir arka yola sığmasına olanak tanıyor.

CT-2, dingil mesafesini içeri çekerek boyutunu küçültebiliyor. Ancak bu küçülme sürücü ve yolcu kabinini etkilemiyor.

Araç, hıza ihtiyaç duyanlar için bir dezavantaja da sahip; diğer elektrikli araçlara göre daha yavaş;  en büyük boyutunda yalnızca beş saniyede 55 mil/saat hıza, en dar modunda ise 24 mil/saat hıza ulaşıyor.

İsrail merkezli City Transformer, yeni nesil CT-2 arabasını 17.400 $ (16.000 €) fiyat etiketiyle dünya çapında Temmuz ayında piyasaya sürecek ve 162 $ (150 €) peşinatla ön siparişe açılacak.

Şirket, “Kentsel mobilitenin hareketli dünyasında, CityTransformer bir öncü olarak ortaya çıkıyor, geleneklere meydan okuyor ve arabaları ve bunların dünya üzerindeki etkisini algılama şeklimizi yeniden şekillendiriyor”  dedi .

‘Bu dönüştürücü yolculuğun temelinde, sürdürülebilir malzemeleri yenilikçi tasarımlarına entegre etme konusundaki tutkulu bağlılık yatıyor.’

CT-2, yeniden şarj edilmeden önce 74 mil ile 111 mil arasında bir menzile sahip ve şirket, aracın ’emisyonları ve gürültü kirliliğini azaltarak’ ‘daha temiz, daha akıllı bir kentsel yaşam tarzı’ sunmasıyla övünüyor.