📽️SÖYLEŞİ / BARLAS ERİNÇ /MÜZİK

0

📽️SÖYLEŞİ / BARLAS ERİNÇ /MÜZİK

“Hayallerin gerçekleşmesinin mümkün olduğu bir dünyada yaşamıyoruz artık”

90’lardan beri gerek söz ve müzikleriyle gerekse kendi seslendirdiği albüm ve teklileriyle hep müzik dünyasında ve üretim halinde olan Barlas Erinç ile müzik yaşamı üzerine konuştuk. İyi okumalar.

Müziğe oldukça erken yaşlarda başlamışsınız. Müziğe başladığınız dönemle günümüzdeki müzik sektörü arasındaki fark ya da farklar neler?

🎶Müzik sektörü, trendleri, dinamikleri, vesaire… Dönemlere göre havadan inmiyor tabi. O dönemin şartlarına, dinamiklerine, her şeyine göre şekilleniyor.  Yani müziğe başladığım yıllardaki hayatın akışı her neyse, bugün ile karşılaştırıldığında da  fark ne ise sorunun cevabı da odur muhtemelen.

İlk sorumla bağlantılı olarak; gelişen teknolojinin müzik sektörüne de etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

🎶Valla benim açımdan olumlu. Çünkü müziğimi görsellerimi falan kendim yaptığım için büyük bir konfor. Tabii biraz ürün enflasyonuna ve hızlı tüketime yol açıyor ama birinci soruyla da bağlantılı olarak çağımız öyle yapacak bir şey yok. Aşklar da öyle mesela. Yani teknoloji aşkı nasıl etkiliyorsa müziği de o şekil etkiliyordur. Teknolojiye karşı değilim, nostaljik bir tipte değilim. Yani dönem neyi gerektiriyor ise ona uymaya çalışacağız.

Barlas ve müziği derken 90’lardan başlayan bir derya aslında. Ankara’dan İstanbul piyasasına özellikle o dönem bu kadar hakim olmanızın yolculuğunu ilk başlatan neydi? Spesifik bir gelişme olmuş muydu?

🎶90’lar başında artık barlarda cover çalmaktan sıkılmıştım ve Türkçe rock şarkılar yapmaya, onları dinlenebilir hale getirecek kayıtlar yapmaya başlamıştım. Sonra bir sabah Umay kapımı çaldı. O’nunla çalışarak bir başlangıç yaptım.

Özlem Tekin ve Teoman’ın yanı sıra Murat Göğebakan, Barış Akarsu, Umay Umay, Sarp, Aslı, Emre Aydın, Candan Erçetin, Ayşegül Aldinç gibi isimlerin seslendirdiği unutulmaz şarkıların söz yazarısınız. Aynı zamanda solo çalışmalarınızda var. Şunu sormak istiyorum. Bu kadar üretken bir müzisyen olmanın sırrı ne?

🎶O zamanlar çok sık aşık olurdum 🙂

Sizi müziğinizle tanıyanların ötesindeki Barlas hakkında bilgi almamız mümkün mü? Müzik hayatı dışında nelerle ilgilenirsiniz? Hayalleriniz neler?

🎶Hayatımı gerçekten herkes nasıl yaşıyor ise o şekilde yaşıyorum.  İlgilendiğim şeyler düşünmek ve olan biteni gözlemleyip sosyal medyada kendimce analizler falan yapmak. Oğlak burcuyum, belki ondandır.  Aşırı gerçekçi biriyim, sadece gerçeklerle ilgileniyorum. Gerçekleşmesi mümkün olamayacak hayaller de kuramıyorum doğal olarak. Zaten hayallerin gerçekleşmesinin mümkün olduğu bir dünyada da yaşamıyoruz artık.

Müzikleriniz Amerika, Kanada gibi ülkelerde film, dizi ve TV programlarında kullanılmıştı. Yeniden bu tür projelere imza atmak gibi bir planınız var mı?

🎶Zaten o projeler ömürlük. Müzik bankası dediğimiz bir sistem. Edisyon firmama yaptığım konsept albümle dünyaya dağılıyor. Dağıldığı yerde duruyor. Mesela 2005 yılında yaptığım bir track bugün kullanılabiliyor. Yenilerini de her yıl veya 2 yılda bir yapıyorum zaten. Merak edenler internetten MUZIKOTEK/MÜZİK BANKALARIMIZ şeklinde aratıp ulaşabilir.

Röportajlarımdaki klasik sorumdur. Size de sormalıyım elinizde sihirli bir değnek olsaydı ne yapmak isterdiniz?

🎶‘’Issız bir adaya düşsem yanıma hangi 3 şeyi alırdım?” Sorusuna cevap bulabilirsem bunu da cevaplarım bir gün elbet 🙂